Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De räddades av Tuğçe – nu har tjejerna hittats

Foto: Skärmdump från Bild.de

Tuğçe Albayrak miste livet efter att hon försvarat två flickor som blev antastade av en grupp unga män.

Nu har polisen hittat flickorna - och de kan bli nyckelvittnen i en kommande rättegång, skriver tyska Frankfurter Allgemeine.

Under måndagen blev ar också en film från händelsen offentlig.

I Tyskland och Turkiet hyllas Tuğçe Albayrak som en hjältinna. Expressen.se har tidigare rapporterat om Tuğçe som föll i koma efter att ha slagits till marken utanför en McDonald's-restaurang i tyska staden Offenbach för två veckor sedan.

Upprinnelsen till misshandeln var att Tuğçe Albayrak ryckt ut till försvar för två flickor som antastades av en grupp män.

I fredags stängdes de livsuppehållande maskinerna på sjukhuset av och Tugces hjärta slutade slå. Hon var tidigare förklarad som hjärndöd och hennes föräldrar tog det svåra beslutet.

utanför sjukhuset hade närmare 2 000 samlats för att hedra henens mod.

De två unga kvinnor som Tugce försvarade har sedan händelsen för mer än två veckor sedan varit okända.

Men på måndagen berättade polisen att flickorna gett sig tillkänna efter att de förstått att det var de som blvit angripna på restaurangen, berättar flera tyska medier, men av hänsyn till deras ålder och uppmärksamheten kring fallet är de fortfarande anonyma.

Släppte film på misshandeln

De två flickornas berättelser om händelsen kan nu komma att bli viktiga i en kommande rättegång.

Sedan tidigare sitter en 18-årig man, identifierad som Sanel M, fängslad misstänkt för att ha utfört attacken som slutade med att Tuğçe Albayrak miste livet.

Under måndagen publicerade tyska tidningen Bild en övervakningsvideo som fångat dödsmisshandeln på film. Offentliggörandet av videon har väckt stark a känslor varken åklagare eller Tugces familj har gett tillåtelse till att filmen blir offentlig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.