De protesterar mot anti-piratavtalet

Publicerad
Uppdaterad
Hundratals personer samlades på Sergels torg i Stockholm för att demonstrera mot handelsavtalet ACTA i dag.
- Alla de hjältar som samlas över Europa på gator och torg gör skillnad på ett sätt som man kommer att kunna läsa om i historieböckerna sedan, sade Anna Troberg, Piratpartiets partiledare.
11 000 personer har anmält sig på Facebook att de stöttar kampen mot avtalet. Och flera demonstrationer hålls just nu runtom i landet mot det internationella handelsavtalet ACTA.
Sedan klockan 12 samlades flera hundra personer på Sergels torg i Stockholm. EU-parlamentariker från Vänsterpartiet, Miljöpartiet samt Piratpartiet argumenterade mot avtalet.
– ACTA symboliserar det som är allra sämst med EU, men tillsammans kan vi få in transparens och få ut lobbyisterna från vår lagstiftning, sade Anna Troberg, Piratpartiets partiledare.
Piratpartiet menar att avtalet saknar demokrati och inte tar hänsyn till den personliga integriteten.
– Vi befinner oss i en brytpunkt just nu. Alla de hjältar som samlas över Europa på gator och torg gör skillnad på ett sätt som man kommer att kunna läsa om i historieböckerna sedan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag