Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De nya gängen i Maffia-sverige

187
m Nybildat förortsgäng som enligt dem själva består av 40-talet medlemmar i Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping och Oslo. Gängmedlemmarna som är i 30-årsåldern är bland annat dömda för mord och narkotikabrott. Flera av medlemmarna har tidigare ingått i andra kriminella grupperingar och gänget skiljer sig från andra i att de också accepterar kvinnliga medlemmar. Siffrorna i gängnamnet är Los Angeles-polisens beteckning för mord.
Håller till i: Stockholm, Göteborg, Malmö och Jönköping.

FUCKED FOR LIFE
Gänget bildades i Tumba utanför Stockholm 1999 och går ibland under sin förkortning FFL. Gruppen bestod först av en liten kärna som tidigare gick under namnet Tumba Lords.
Gänget utvidgades sedan med Daniel
Maiorana som ledargestalt. Har kopplats till flera grova rån.
Hur många som i dag ingår i gänget är oklart.
Håller till i: Stockholm.

GÅRDSTENSALLIANSEN/VÄNNERNA
Ett nätverk av unga kriminella män i Göteborgs förorter med Gårdsten som centrum. De kallar sig internt för Vännerna och i nätverket finns också medlemmar från andra gäng. Har under förra året utkämpat flera våldsamma strider med personer inom Bandidossfären, främst mc-gängets stödgäng X-team. Nu förefaller det råda fred i konflikten. Håller till i: Göteborg.

WEREWOLF LEGION
Kriminellt gäng som uppstod i södra Stockholm 2006. Namnet och logotypen – en varulv i handbojor – användes först av en grupp fängelsedömda satanister, däribland två män som fällts för ett dråp på en homosexuell man i Göteborg. Enligt polisen ingår 18 personer i gänget – varav flera nu sitter inne.
Håller till i: Stockholm.

SYRIANSKA BRÖDRASKAPET
Ett nätverk av kriminella med bas i Södertälje söder om Stockholm. De har legat i strid med lokala X-teamgrupperingen som är supportergäng till mc-gänget Bandidos. De flesta inom gänget är uppvuxna i Södertälje.
Håller till i: Södertälje.

K- OCH M-FALANGERNA
Gänggrupperingar i Malmö-området som under de senaste åren legat i strid – flera gånger med dödlig utgång. Gängen består till stor del av män i 20–25-års åldern uppvuxna och boende i Malmös förorter. Flera av männen har synts i Malmös nattklubbvärld och många är dömda för grova våldsbrott. Bokstäverna står för initialierna hos respektive gängs ledare. Håller till i: Malmö.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!