Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

De misstänks ligga bakom terrordådet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Cherif Kouachi, 32, drömde om att bli hiphopstjärna innan han fångades upp av militanta islamister.

I Paris förorter kom han och brodern Said Kouachi, 34, i kontakt med jihadister och blev allt mer radikala.

Redan för tio år sedan greps den yngre brodern första gången, misstänkt för att ha smugglat jihadkrigare mellan Frankrike och Irak.

På fredagen hann det massiva polisuppbådet slutligen ikapp Cherif Kouachi, 32, och Said Kouachi, 34. Bröderna, som har algeriska rötter, dödades när polisen slog till mot deras gömställe.

Då hade det gått två dagar efter att de slagit till mot satirtidningen Charlie Hebdo och dödat tolv personer.

Men tecken på att den yngre brodern, Cherif, hade en dragning till militant islamism fanns redan ett decennium tidigare.

Skulle åka till Irak

Då slog polisen till mot Farid Benyettou, en predikant som genom nätverket Buttes-Chaumont uppmanade unga muslimska män från Paris att resa till Irak som jihadkrigare.

Cherif Kouachi var vid tidpunkten 22 år gammal och en av predikantens lärjungar. Under förberedelserna att resa till Irak via Syrien greps han av polis 2005.

Hans advokat Vincent Olivier menade att Cherif Kouachi var mer av en "gräsrökare från förorten än en islamist", skriver Independent.

– Han röker, dricker och har inte skägg och har en flickvän före äktenskapet, sa advokaten till franska Libération.

Under en rättegång 2008 berättade Kouachi att han hade drömt om att attackera judiska mål i Frankrike, men att han sedan kommit fram till att hans handlingar behövdes mer i kampen mot amerikanerna i Irak, skriver New York Times.

Han dömdes till tre år i fängelse för att ha smugglat jihadkrigare från Frankrike till Irak. Han avtjänade 18 månader innan han släpptes.

De föräldralösa Kouachi-bröderna föddes i Paris men tillbringade större delen av sin uppväxt på fosterhem i staden Rennes i västra Frankrike.

Cherif arbetade som gyminstruktör innan han lämnade Rennes och återförenades med Said i Paris. I huvudstaden skaffade han sig enklare jobb, och försörjde sig tidvis genom att arbeta i butik, leverera pizzor och som fiskhandlare, rapporterar franska Libération.

Var gift

Den äldre brodern, Said, ska ha varit gift och bott i ett lägenhetshus i staden Reims nordöst om Paris. Han ska ha kommit väl överens med sina grannar, rapporterar franska Figaro.

Under fredagen namngav polisen ytterligare en misstänkt terrorist med koppling till bröderna. 32-årige Amedy Coulibaly, fransman med senegalesiska rötter, tog gisslan på en koshermarknad i Vincennes och misstänktes kvällen innan ha mördat en polis.

Coulibaly känner de två bröderna sedan deras gemensamma tid inom nätverket Buttes-Chaumont, skriver Telegraph.

Amedy Coulibaly föddes som den enda pojken in i en syskonskara med tio barn. Han uppges ha varit småkriminell under tonåren och utfört flera mindre brott i form av stölder och drogbrott. 2002 eskalerade hans brottsliga bana när han utförde ett väpnat rån i staden Orleans.

Skulle frita islamistledare

2013 dömdes han till fem år i fängelse för att ha varit inblandat i ett rymningsförsök 2010 då en grupp försökte frita Smain Ali Belkacem, före detta ledare för den algeriska islamistgruppen GIA.

Även Kouachi-bröderna greps i samband med rymningsförsöket, men fälldes aldrig till följd av bristande bevisning.

Den fjärde av de namngivna terroristerna, och den enda kvinnan, 25-åriga Hayat Boumeddiene uppges vara Coulibalys flickvän.

Hon uppges ha varit närvarande under gisslandramat på kosherbutiken under fredagen, men lyckades rymma i kaoset som uppstod när polisen gjorde sin anstormning, rapporterar CNN.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.