Svante Borg, fd försäkringsdirektör. Fick 1 935 000 kronor för att sluta. Foto: Bertil Ericson / ScanpixSvante Borg, fd försäkringsdirektör. Fick 1 935 000 kronor för att sluta. Foto: Bertil Ericson / Scanpix
Svante Borg, fd försäkringsdirektör.
Fick 1 935 000 kronor för att sluta. Foto: Bertil Ericson / Scanpix
Inger Dunér, fd kommunikationsdirektör. Fick 440 000 kronor för att sluta. Foto: Lars Pehrson / Svd / TtInger Dunér, fd kommunikationsdirektör. Fick 440 000 kronor för att sluta. Foto: Lars Pehrson / Svd / Tt
Inger Dunér, fd kommunikationsdirektör.
Fick 440 000 kronor för att sluta. Foto: Lars Pehrson / Svd / Tt
Christian Elvhage, fd statistikchef. Fick 759 600 kronor för att sluta.Christian Elvhage, fd statistikchef. Fick 759 600 kronor för att sluta.
Christian Elvhage, fd statistikchef.
Fick 759 600 kronor för att sluta.
Jan Almqvist, fd verksamhetschef. Fick 789 000 kronor för att sluta.Jan Almqvist, fd verksamhetschef. Fick 789 000 kronor för att sluta.
Jan Almqvist, fd verksamhetschef.
Fick 789 000 kronor för att sluta.
Gunnar Johansson, fd strategisk rådgivare. Fick 948 000 kronor för att sluta.Gunnar Johansson, fd strategisk rådgivare. Fick 948 000 kronor för att sluta.
Gunnar Johansson, fd strategisk rådgivare.
Fick 948 000 kronor för att sluta.

De köps ut av F-kassan

Publicerad

Försäkringskassan använder skattemiljoner för att köpa ut dem som inte gillas av ledningen. En hög chef, som opponerat sig mot generaldirektör Dan Eliasson, får den här månaden en fallskärm på 2 580 000 kronor.

Andra har lockats med mellan en halv och en miljon kronor för att sluta.

- Det är dåligt använda pengar och metoderna sprider rädsla inom organisationen, säger en före detta chef.

I januari i år meddelade Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson att en av hans närmaste chefer, försäkringsdirektören Svante Borg, 56, hade valt att lämna myndigheten.

"Våra diskussioner har gällt utvecklingen av gemensamma förhållningssätt och värderingar kring ledning och styrning av vår gemensamma verksamhet", skrev Eliasson i ett brev till sina anställda.

Vad Eliasson inte berättade var att Svante Borg i själva verket hade velat stanna kvar - men övertalats att skriva på sin avskedsansökan med hjälp av ett avgångsvederlag om 1 935 000 kronor.

- Svante är en superkompetent person som kunde ha fortsatt göra mycket nytta. Men man sockrade budet tills han inte kunde säga nej, kommenterar en annan tjänsteman som nyligen fått sluta.

Avgångsvederlaget ligger ovanför de sex månadslöner - i det här fallet totalt 645 000 kronor - som Försäkringskassan måste betala ut vid uppsägning, enligt chefsavtalet. Det innebär att Svante Borg i slutet av april får sammanlagt 2 580 000 kronor i lönekuvertet.

"Det är stora pengar"

- Jag är medveten om att det är stora pengar. Men jag stod inför valet att antingen säga upp mig eller driva ärendet till Arbetsdomstolen. Och då sa kloka personer att jag ändå skulle ha fått rätt till ungefär så här mycket pengar, förklarar han för Expressen.

- Jag upplever inte att jag har gjort något fel i jobbet. Men det fanns som sagt olika uppfattningar.

Svante Borg har nu ersatts av Dani Razmgah, 42. Som Expressen tidigare berättat fick Razmgah jobbet trots en utredning om att han anställt sin sons sambo och försökt ordna jobb åt sin hustru.

Expressens granskning visar att även en rad andra chefer övertalats att sluta mot avgångsvederlag sedan Dan Eliasson eller hans medarbetare uttryckt missnöje. Här är några:

Före detta kommunikationsdirektören Inger Dunér, 64, köptes ut 2012 och ersattes av Jonas Lindgren.

Generaldirektörens strategiske rådgivare Gunnar Johansson, 65, fick lämna sin tjänst i fjol.

Statistikchefen Christian Elvhage, 63, försvann från myndigheten i somras.

Verksamhetschefen Jan Almqvist, 64, begärde uppsägning i vintras.

Totalt kostade detta Försäkringskassan 2 941 200 kronor enbart i avgångsvederlag. Till detta kommer sex arbetsfria månadslöner i vart och ett av fallen.

Försäkringskassans HR-chef Lars-Åke Brattlund menar att pengarna är väl använda.

"Generationsväxla"

- När man kommer fram till en situation där det inte går att bidra så ska man hitta en lösning som gagnar bägge parter.

Vilka andra anställda kan räkna med så här fördelaktiga avtal?

- Ingen aning. Det är ingenting som ... vi använder det här i så otroligt liten omfattning.

Om man är vanlig handläggare?

- Nej. Det sker efter en överenskommelse.

Flera av dem som fått avgångsvederlag har varit nära pensionen. Vore det inte ekonomiskt klokt att låta dem jobba kvar?

- Ibland behöver man generationsväxla. Då kan det vara bra att få ta in nytt.

Stämmer det här med svensk myndighetskultur?

- Det känner jag inte till.

 

Härvan kring F-kassan - dag för dag

26/3: Försäkringsdirektör Dani Razmgah befordrades - trots att han anställt sin sons sambo och försökt ordna jobb till hustrun. Razmgah hävdade själv att han bara velat avlasta sin överansträngda personal.

27/3: Kommunikationsdirektör Jonas Lindgren utsåg sin flickvän till chef och höjde hennes lön. Efter en USA-resa godkände Lindgren att hon fick betalt fast att hon varit ledig. Generaldirektör Dan Eliasson: "Jag borde kanske ha ställt någon kontrollfråga".

28/3: Uppgifter visar att Dan Eliasson inte agerat - trots att han känt till jävförhållandet mellan Lindgren och dennes flickvän. Eliasson själv menar att han fortfarande väntar på att en internutredning ska presenteras.

29/3: Sex internutredare kritiserar generaldirektör Dan Eliassons version av Jonas Lindgren. "Vi fick order om att allt skulle avslutas", säger en talesperson för gruppen. Eliasson vill inte kommentera.

30/3: Ilskan sprider sig bland Försäkringskassans anställda. "Det är skillnad på folk och fä", säger en 60-årig kvinna som sparkats efter att hon gjort registerslagningar på anhöriga.

1/4: Jonas Lindgren säger upp sig. "Orimligt och ovärdigt", säger han och anklagar före detta kolleger för att ha agerat domare. En ny IT-tjänst som beställts av Lindgren har inte upphandlats korrekt.

2/4: "Vem kan ha läckt?", frågade säkerhetsstabens chef Torgny Collin personalen, vilket Expressen kunde avslöja genom en hemlig inspelning.

3/4: En ny misstanke om jäv avslöjas då Expressen kan berätta att HR-chefen Lars-Åke Brattlund klivit in som chef "på papperet" för Jonas Lindgrens sambo, samtidigt som han gjort bedömningen att utredningen mot Lindgren bör läggas ned.

4/4: Dan Eliasson erkänner ledningens misstag - inför sin personal. Nu ska Försäkringskassan, efter Expressens avslöjanden, riva upp utredningen av den tidigare kommunikations-direktören Jonas Lindgrens agerande.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag