Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De kan få designa Meghan Markles bröllopsklänning

En spekulation är att Meghan Markle kommer att låta Ralph & Russo designa hennes bröllopsklänning – eftersom hon bar en av modehusets kreationer på sin och prins Harrys officiella förlovningsbild. Foto: LUBOMIRSKI/REX/SHUTTERSTOCK / LUBOMIRSKI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Kreation från Ralph & Russos visning höst/vinter 2017. Foto: MITCHELL SAMS / IBL/CAMERA PRESS

Det drar ihop sig för det kungliga bröllopet mellan Meghan Markle och prins Harry.

Meghan bör ha bestämt vem som ska designa bröllopsklänningen, men det är inget som hon berättat om än.

Men det finns spekulationer om vilka designers som är mest troliga att få äran att skapa den fantastiska kreationen, skriver The Telegraph.

I en stor bildspecial har vi samlat kreationer från de modehus som är på tal – och blickar tillbaka på vackra bröllopsklänningar från tidigare kungliga bröllop. 

 

Den 19 maj går det kungliga engelska bröllopet mellan prins Harry och Meghan Markle av stapeln. En del information har läckt ut om deras speciella dag, som inställning till presenter och gästlistan.

Men en central fråga kvarstår: vem ska designa Meghans bröllopsklänning? Troligtvis bestämde hon detta för länge sedan, men ännu har det inte offentliggjorts vem som får skapa hennes bröllopsskrud.

 

LÄS MER: Meghan Markles plan – för att nå framgång

 

Det spekuleras dock i vilka modeskapare som är mest troliga att få designa bröllopets viktigaste plagg. Tidningen The telegraphs moderedaktion har listat ett antal designers som av olika anledningar kan vara ansvariga för Meghan Markles klänning. Två av dessa är Ralph & Russo och Erdem.

Couture-kreationer

Bakom modehuset Ralph & Russo står det australiska paret Tamara Ralph och Michael Russo. Märket är känt för sina extravaganta couture-kreationer och feminina aftonklänningar.

Meghan Markle i klänningen från Ralph & Russo. Foto: LUBOMIRSKI/REX/SHUTTERSTOCK / LUBOMIRSKI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Enligt rykten så kan det vara denna duo som ska skapa bröllopsklänningen. En sak som talar för dessa två modeskapare är att Meghan Markle bar en av deras klänningar på förlovningsfotografierna som släpptes i december.

Erdem

Det som talar för Erdem är att Meghan Markle valde att bära en klänning från märket när hon och prins Harry var med på ett bröllop förra året. Till Vanity Fair har hon även sagt att hon har burit Erdems kreationer i flera år. 

Erdem, höst/vinter 2018. Foto: DIGITAL CATWALK / STELLA PICTURES

Erdem Moralioglu är känd för sina kvinnliga kreationer som skapas med inspiration från konst, litteratur och historia. Många kändisar tycker om hans kläder, till exempel Emma Stone och Gwyneth Paltrow. I somras bar även Pippa Middelton en klänning från märket på ett bröllop hon gästade i Sverige.

Misha Nonoo

Misha Nonoo är ett känt namn i New York, men inte lika välkänt världen över. Anledningen till att hon är en av de modeskapare som kan vara aktuell för att skapa bröllopsklänningen är att hon och bröllopsparet är nära vänner. 

Misha Nonoo. Foto: DAN CALLISTER/REX / DAN CALLISTER/REX/IBL REX FEATURES [DOWNLOADED]

Första gången Meghan och Harry visade sig tillsammans för allmänheten bar Meghan en skjorta designad av Misha Nonoo. Modellen kallas ”Husband Shirt” och kan ha varit en hint till prinsen om bröllop redan då.

Oscar de la Renta 

Kanske vågar Meghan Markle utmana traditionerna och välja en designer som inte är brittisk. I så fall är Oscar de la Renta en modeskapare att hålla ögonen på. 

Oscar de la Renta, höst/vinter 2018. Foto: DIGITAL CATWALK/AVALON / STELLA PICTURES B3275

Flera kändisar har burit kreationer från märket på sina bröllop, till exempel Amal Clooney och Kate Bosworth. Det skulle vara ett både säkert och samtidigt förvånande val för Meghan.

Jenny Packham 

Den brittiska designern Jenny Packham specialiserar sig på komplicerade bröllopsklänningar. Hon lär vara ett av alternativen för Meghan Markle. 

Jenny Packham, vår 2018. Foto: MASATO ONODA/WWD/REX / MASATO ONODA/WWD/REX/IBL REX FEATURES [DOWNLOADED]

Klänningarna Packham skapar är ofta slimmade med spets eller pärlor, och de glittrar ofta. Märket är populärt bland kändisar som Kate Winslet, Angelina Jolie och Kate Hudson.

Emilia Wickstead 

Förra året lanserade Londonbaserade Emilia Wickstead sin första bröllopskollektion. Det kan tala emot att Meghan väljer henne som designer till sin klänning. Men å andra sidan vill nog Meghan välja en klänning som är lite hennes egen och inte det mest solklara valet. 

Emilia Wickstead, vår/sommar 2018. Foto: DIGITAL CATWALK / STELLA PICTURES

Wicksteds design är dock inte helt okänt i kända sammanhang. Kläderna har burits av Meghans framtida svägerska, hertiginnan av Cambridge, Kate. Och societetskändisen Lady Charlotte Wellesley bar en egendesignat bröllopsklänning från märket redan 2016.

Antonio Berardi 

Den italienske designern Antonio Berardi är något av ett wildcard i samlingen. Meghan Markle har burit klänningar av hans design tidigare vilket kan tala för honom.

Antonio Berardi, höst/vinter 2018. Foto: DAVIDE MAESTRI/WWD/REX / DAVIDE MAESTRI/WWD/REX/IBL REX FEATURES [DOWNLOADE

Hans modevisningar brukar också avslutas med en bröllopsklänning. Det är en högoddsare, men han är inte helt uträknad.

Alexander McQueen 

När Kate och William gifte sig 2011 bar hon en bröllopsklänning designad av det brittiska modehuset Alexander McQueen. Därför kan det vara ett alternativ även för Meghan, om hon vill gå i den framtida svägerskans fotspår det vill säga.

Alexander McQueen, höst/vinter 2018. Foto: DIGITAL CATWALK / STELLA PICTURES B3275

Modehuset är även välkänt bland många stora kändisar som Cate Blanchett, Emily Blunt och Jessica Chastain.

Roland Mouret  

Den franske designern Roland Mouret är känd för sina figursydda klänningar. På 90-talet bars han klänning "Galaxy" av bland andra Viktoria Beckham, Halle Berry och Cameron Diaz.

Kate i en klänning designad av Roland Mouret. Foto: KGC-42 / STELLA PICTURES 97656-3

Han är också känd för sina bröllopsklänningar, som även de är slimmade kring kroppen och minimalistiska. Det ska tilläggas att Mouret är en favorit hos Kate, så möjligheten för honom finns.

Carolina Hererra 

Tidigare i år poserade Meghan Markle på framsidan av tidningen Vanity Fair klädd i en tyllklänning designad av just Carolina Herrera. Hon passade mycket bra i den och modehuset är en klar kandidat för bröllopsuppgiften.

Carolina Herrera, höst/vinter 2018. Foto: IBL/CAMERA PRESS

Designern har många kändisars bröllopsklänningar på sitt cv. Renee Zellweger, Olivia Palermo och Emily Rossum gifte sig alla i kreationer från Carolina Herrera.

Vera Wang 

Vill Meghan gå mot ett dramatiskt val av klänning är det Vera Wang hon borde satsa på. Ett tv-ögonblick som vi sent kommer att glömma är när Sarah Jessica Parkers karaktär "Carrie" i tv-serien "Sex and the city" bar sin fantastiska bröllopsklänning från just Wang. 

Vera Wang, bröllopskollektion 2016. Foto: VERA WANG VIA BESTIMAGE / STELLA PICTURES

En som gifte sig i en klänning från Vera Wang i verkligheten är Victoria Beckham. Även Kim Kardashian valde designern när hon gifte sig med exmannen Kris Humphrey. Så 

Burberry

Det klassiska brittiska modehuset Burberry kanske inte är det mest sannolika valet för Meghan. Märket är inte känt för sina bröllopsklänningar, men det ska ändå inte räknas bort helt riktigt än.

Burberry, vår/sommar 2018. Foto: IBL/CAMERA PRESS

Designern Christopher Bailey som tidigare var chefsdesigner på modehuset skapade många romantiska klänningar som skulle passa perfekt på ett bröllop. 

Att märket är så starkt förknippat med england gör det till ett bra val om Meghan Markle vill agera diplomatiskt i sitt val av bröllopsskrud.

Ikoniska kungliga bröllopsklänningar

Meghan Markle har en del drottningar, prinsessor och hertiginnor att inspireras av i sitt val av bröllopsklänning. I bildspelet nedan har vi samlat några kungligheter på deras speciella dag iklädda sina vita kreationer.

Pinsessan Sofia, klänning designad av Ida Sjöstedt. Foto: OLLE SPORRONG
Prinsessan Madeleine, klänning designad av Valentino. Foto: 10006 / EMPICS ENTERTAINMENT/ALL OVER PR EMPICS ENT / INT.
Kronprinsessan Victoria, klänning designad av Pär Engsheden. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Hertiginnan Kate, klänning designad av Alexander McQueen. Foto: JUAN SOLIZ / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM
Kronprinsessan Mette-Marit, klänning designad av Ove Harder Finseth. Foto: LISE ASERUD / AP POOL
Kronprinsessan Mary, klänning designad av Uffe Frank. Foto: JOACHIM WALL
Prinsessan Diana, klänning designad av David och Elizabeth Emanuel. Foto: QUADRILLION PUBLISHING / STELLA PICTURES / LFI/PHOTOSHOT B4392
Drottning Silvia, klänning designad av Dior. Foto: JONNY GRAAN
Grace Kelly, klänning designad av Helen Rose. Foto: ANONYMOUS / AP TT NYHETSBYRÅN
1 / 9

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!