Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

De kan bli tärnor på Madeleines bröllop

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Prinsessan Madeleine och väninnan Louise Gottlieb.
Foto: Stefan Söderström

Prinsessan Madeleine har fem vänner som står henne allra närmast.

Louise Gottlieb, Ellen Dinkelspiel, Emma Pernald, Charlotte Kreuger Cederlund och Lovisa de Geer kan alla bli hennes tärnor när bröllop stundar.

Det tror Expressens hovreporter Johan T Lindwall.

Chris O'Neill är helt accepterad av prinsessan Madeleines närmaste vänner.

– Alla älskar honom, säger Johan T Lindwall, Expressens hovreporter sedan flera år tillbaka.

När prinsessan fyllde 30 år i somras firade hon tillsammans med bästa väninnan Louise Gottlieb. Till festen, dit bland andra prins Carl Philips tidigare flickvän Emma Pernald kom, var 45 av deras närmaste väninnor bjudna - dock inte prins Carl Philips nuvarande kärlek Sofia Hellqvist.

Känslig relation

Festen hölls i juni på Villa Källhagen på Djurgården i Stockholm. Bland gästerna fanns även kronprinsessan Victoria, men också prinsessan Estelle.

Tidigare, i mars, var Louise Gottlieb tillsammans med prinsessan Madeleine i lilla, exklusiva skidorten Verbier - givetvis ett tecken på hur nära de står varandra.

På frågan vem som kommer att bli hennes framtida tärnor, svarar Johan T Lindwall att han tror att det blir fem av de allra närmaste vännerna - Louise Gottlieb, Ellen Dinkelspiel, Charlotte Kreuger Cederlund, Lovisa de Geer och Emma Pernald.

– Det som talar emot Emma Pernald som tärna är att hon är prins Carl-Philips exflickvän, säger Johan T Lindwall.

FAKTA

Roger Lundgren, chefredaktör för Kungliga magasinet, och vett- och etikettexperten Magdalena Ribbing har tidigare sagt till Expressen om kungliga bröllopsceremonier vad gäller prinsessan Madeleine och prins Carl Philip:

Hur går ceremonin till om kungabarnen gifter sig?

- De här bröllopen blir inte alls som Victorias bröllop. Det blir nog en enklare ceremoni i slottskyrkan med 500 gäster i stället för 1500, säger Roger Lundgren.

Kommer det gäster från andra kungahus?

- Ja, det gör det alldeles säkert. Men då handlar det snarare om släkt och vänskapsband och inte titel, säger Roger Lundgren.

Spelar det någon roll vem av Carl Philip och Madeleine som förlovar sig med sina respektive partners först?

- Absolut inte. Det finns inget som säger att den ene går före den andra, säger Magdalena Ribbing.

Får Sofia och Chris O'Neill kungliga titlar?

- Carl Philips hustru blir prinsessa, traditionellt sett i varje fall, men det är kungen som bestämmer. Chris kanske får den titeln som Jonas Bergström skulle haft, hertig av Gästrikland och Hälsingland. Men han måste bli svensk medborgare först, säger Roger Lundgren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.