De här landstingen betalade för strippor

Publicerad

I september träffades 400 undersköterskor och läkarsekreterare i Karlstad för en konferens.

I samband med middagen hyrdes manliga showdansare, varav två är läkare, in som underhållning.

Prislappen på 10 000 kronor fick skattebetalarna stå för, avslöjar Expressen på fredagen.

Expressen.se har listan på de landsting som var med och betalade.

Under två dagar, 27-28 september, samlades 400 vårdanställda från hela Sverige i Karlstad för det årliga arrangemanget Läkarsekreterar- & undersköterskedagarna.

Under konferensen hölls flera olika föreläsningar som "Ditt arbete - ett nödvändigt ont eller en källa till glädje" och programpunkter med inriktning på stroke och antibiotika.

"Karlar i trosor"

Betalade för konferensen gjorde deltagarnas arbetsgivare, det vill säga flera av Sveriges kommuner, landsting, vårdcentraler och sjukhus.

Den första kvällen bjöds deltagarna på middag med vin och underhållning. Och det var inte vilken underhållning som helst. Plötsligt gjorde showgruppen "Ta kaffe nu" entré.

- Där satt vi och åt och plötsligt kom det nakna karlar i trosor av läder och svarta huvor, säger konferensdeltagaren Helena.

"Kan ta illa vid sig"

Anna Öhman Flynn, som är en av två projektledare bakom konferensen, försvarar showen, som kostade skattebetalarna 10 000 kronor.

- Vi fick jättemycket bra respons, säger hon.

Stiftelsen för utbildning och utveckling i svensk sjukvård arrangerar konferensen och leds av kändisläkaren och TV4-profilen Göran Sjönell.

- Jag kan nog tänka mig att jag kan hålla med om att man kan ta illa vid sig av scenkostymeringen i det där läget, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag