Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De här landstingen betalade för strippor

I september träffades 400 undersköterskor och läkarsekreterare i Karlstad för en konferens.

I samband med middagen hyrdes manliga showdansare, varav två är läkare, in som underhållning.

Prislappen på 10 000 kronor fick skattebetalarna stå för, avslöjar Expressen på fredagen.

Expressen.se har listan på de landsting som var med och betalade.

Här är landstingen som var representerade under konferensen

Värmlands län

Jönköpings län

Västra Götalands läns

Västerbottens län

Uppsala län

Stockholms län

Gävleborgs län

Östergötlands län

Skåne län

Hallands län

Västernorrlands län

Dalarnas län

Västmanlands län

Kronobergs län

Södermanlands län

Kalmar län

Örebro län

Norrbottens län

Fotnot: Landstingen finns representerade på den föranmälda deltagarlistan.

Under två dagar, 27-28 september, samlades 400 vårdanställda från hela Sverige i Karlstad för det årliga arrangemanget Läkarsekreterar- & undersköterskedagarna.

Under konferensen hölls flera olika föreläsningar som "Ditt arbete - ett nödvändigt ont eller en källa till glädje" och programpunkter med inriktning på stroke och antibiotika.

"Karlar i trosor"

Betalade för konferensen gjorde deltagarnas arbetsgivare, det vill säga flera av Sveriges kommuner, landsting, vårdcentraler och sjukhus.

Den första kvällen bjöds deltagarna på middag med vin och underhållning. Och det var inte vilken underhållning som helst. Plötsligt gjorde showgruppen "Ta kaffe nu" entré.

- Där satt vi och åt och plötsligt kom det nakna karlar i trosor av läder och svarta huvor, säger konferensdeltagaren Helena.

"Kan ta illa vid sig"

Anna Öhman Flynn, som är en av två projektledare bakom konferensen, försvarar showen, som kostade skattebetalarna 10 000 kronor.

- Vi fick jättemycket bra respons, säger hon.

Stiftelsen för utbildning och utveckling i svensk sjukvård arrangerar konferensen och leds av kändisläkaren och TV4-profilen Göran Sjönell.

- Jag kan nog tänka mig att jag kan hålla med om att man kan ta illa vid sig av scenkostymeringen i det där läget, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.