Pierre Strandlund, 38, och Michaela Brodin, 30.
Pierre Strandlund, 38, och Michaela Brodin, 30.

De har åkt på nästan 200 kryssningar i år

Publicerad

Michaela Brodin, 30, och Pierre Strandlund, 38, föredrar sjön framför fastlandet.

Tillsammans har de åkt på nästan 200 kryssningar i år.

Det gör dem - troligtvis - till Sveriges mesta kryssare 2013.

– Man släpper allt och kommer bort från den verkliga världen när man är på kryssning, säger Pierre Strandlund.

På fredagen skrev Expressen.se om Anders Ericson som åkt på 43 Ålandskryssningar i år.

Men det visade sig snabbt att han är långt ifrån värst.

Flera personer skrev till Expressen om att de åkt på lika många eller fler kryssningar i år.

Och de som har tillbringat mest tid på havet av alla som har hört av sig är Michaela Brodin och Pierre Strandlund.

De har åkt på 92 respektive 88 kryssningar i år.

"Personalen är underbar"

Oh på lördagskvällen ger sig Pierre Strandlund ut på nummer 93 med Birka Cruises - vad som kan bli årets sista kryssning.

– För det första tycker jag att det är Östersjöns bästa fartyg, personalen är underbar. Jag bor i Stockholm och jag åker hellre på en kryssning till Åland än att gå på krogen. När man åker så ofta som jag gör så träffar man nästan alltid någon man har träffat förut, men man träffar också alltid nya människor. Man släpper allt och kommer bort från den verkliga världen när man är på kryssning, förklarar han sitt fritidsintresse.

Efter att han åkt på årets första kryssning den 1 januari bestämde han sig för att spara alla sina hyttnycklar.

Hur har du tid med det?

– Tyvärr så är jag mellan två jobb just nu så jag åker inte bara på helger.

Och råd?

– Oftast hittar man en gratiskod eller får erbjudanden. Själva kryssningen kostar inte så mycket och sedan så lever man ganska billigt ombord.

Tror du att du har kryssat mest i Sverige 2013?

– Jag är nog och nosar på den titeln i alla fall.

"Gillar att dansa"

Strandlund säger att han har kryssat seriöst sedan år 2000. Genom åren har han träffat Michaela Brodin flera gånger på grund av sitt gemensamma intresse. Brodin började ge sig i väg på kryssningar förra året och i år har även hon varit på 88 resor över Östersjön.

– Jag gillar att dansa och jag gillar dansband. Sen lär man känna många av de som jobbar på båtarna och det är trevligt. Jag åker hellre på en kryssning än att sitta hemma och glo, säger hon.

Hon skulle ha åkt på årets sista kryssning på lördagen men var tvungen att skjuta upp det till söndagen.

Hon säger att hon har tid med alla resorna eftersom hon jobbar halvtid. Och om man vet hur systemet fungerar så behöver man sällan betala fullpris för kryssningarna.

Under 2013 har Strandlund som mest åkt på fyra raka kryssningar, alltså när man hoppar på första båten igen när man kommer hem.

– Jag har gjort en fyrling. Vi kryssningstokiga har lite så konstiga ord för oss, säger han.

Brodin har som mest åkt på sju kryssningar på åtta dagar.

– Man tröttnar aldrig, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag