Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De har 1,5 miljarder skäl att fira

Adrian och Gillian Bayford har en och en halv miljard skäl att fira. De var de enda jackpot-vinnarna i lotteriet EuroMillions - och vann just 1,5 miljarder kronor. Foto: Oli Scarff

Nu är de avslöjade: det engelska paret som vann 1,5 miljarder på lotto i fredags.

Adrian och Gillian Bayford från Suffolk blev på en dag ett av Storbritanniens rikaste par.

– Våra vänner trodde att vi skämtade när vi berättade för dem, säger Gillian Bayford enligt nyhetsbyrån PA.

Gillian Bayford, 40, är undersköterska på barnavdelningen av ett sjukhus i Cambridge.

Maken Adrian Bayford, 41, driver en musikaffär i Haverhill sedan 17 år tillbaka. Men sedan i fredags har det engelska parets tillvaro förvandlats till någonting helt annat.

Adrian och Gillian Bayford var nämligen de enda jackpot-vinnarna i det internationella lotteriet EuroMillions. Summan som nu ska betalas ut till paret ligger på osannolika 1,5 miljarder kronor.

"Sa att jag glömt"

Adrian Bayford berättar att han tog tillfället i akt att skoja med frun när de via tv-nyheterna fick reda på att någon i England hade vunnit storvinsten.

– Längst ner på skärmen syntes nyheten att en person hade vunnit lotteriet, men Gillian erkände att hon inte hade haft tid att köpa en lott. Som ett skämt sa jag att jag också hade glömt, när jag i själva verket hade fem rader som väntade på mig på övre våningen, säger Bayford enligt nyhetsbyrån PA.

– Våra barn hade vaknat, så Gillian försökte få dem att somna igen. Jag gick för att kolla lottonumren på min telefon.

"Hon blev rasande"

Adrian såg att paret hade de vinnande numren – och sprang upp för att berätta för Gillian.

– Jag satte på lampan, vilket gjorde Gillian rasande. Barnen hade vaknat. Jag försökte berätta att vi hade vunnit lotteriet och hon sa att åt mig att vara tyst!

Nu har paret stora planer för pengarna. Adrian vill ta en tågresa till Klippiga bergen i Colorado. Gillian vill ha sin drömbil, en Audi Q7. Och deras sexåriga dotter och fyra år gamla son vill åka till Disney World.

Ska säga upp sig

Adrian tänker fortsätta driva sin skivbutik, men Gillian filar på sin avskedsansökan.

– Vi har aldrig levt över våra tillgångar och vi har haft det bekvämt, men vi har jobbat stenhårt för att kunna försörja familjen. Det känns fantastiskt att vi kan tillbringa mer tid tillsammans som en familj nu, säger Gillian.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!