Protesterna mot den amerikanska Muhammed-filmen har växt i och med att den franska tidningen Charli Hebdo publicerat karikatyrbilder på den muslimska profeten.
På torsdagen var det stora proteser på flera håll - och det befaras att protesterna ska blossa upp igen efter fredagsbönen.
I Frankrike är oron stör för att protesterna ska spridas. Polisen förbjöd demonstrationer framför Paris stora moské och landets beskickningar i omkring 20 muslimska länder beslöt sig för att hålla stängt under fredagen.
Även Tunisien har förbjudit demonstrationer på fredag, enligt AFP.
Turkiskt åtal mot producenten
I Pakistan, Afghanistan, Sri Lanka och Libanon hölls nya protester mot nidfilmen mot profeten Muhammed och i Iran sveptes också Frankrike med i protesterna. Hundra demonstranter samlades utanför den franska ambassaden i miljonstaden Teheran för att ropa "Död åt Frankrike!".
I Ankara beslöt sig två turkiska jurister sig för att väcka åtal mot dess producent och regiassistent och Nakoula Basseley Nakoula, en kristen egyptisk kopt vars verk filmen tycks ha varit, mötte ännu en stämningsansökan från skådespelerskorna som kände sig förda bakom ljuset. Skådespelaren Cindy Lee Garcia har hotats till livet för sin medverkan i filmen som hon – och flera andra skådespelare – hävdar inte kände till skulle håna profeten Muhammed.
I Sudan, Singapore, Malaysia och Indonesien blockerades tillgången till Youtube och Egyptens inflytelserika Muslimska brödraskap krävde att Frankrike vidtar "bestämda och snabba åtgärder mot (den franska) tidningen"
I USA har skådespelarna i nidfilmen "Innocence of Muslims" försökt få trailern borttagen från Youtube. Men en domare i Kalifornien har avslagit den begäran.
70 000 dollar
USA har köpt plats i pakistanska tv-kanaler för att visa reklamfilmer med president Barack Obama och utrikesminister Hillary Clinton.
I filmerna understryker de USA:s respekt för religion och att landets regering inte hade något att göra med filmen om profeten Muhammed som lett till våldsamma protester.
Förhoppningen är att kunna mildra den allmänna opinionen i Pakistan, ett av de länder där protester ägt rum.
USA ska ha betala 70 000 dollar, motsvarande cirka 450 000 kronor, för reklamen.