Anna Lindberg kom in på högskolan, men hittade ingen bostad. Då flyttade hon i husvagnen. Foto: Privat

Anna Lindberg kom in på högskolan, men hittade ingen bostad. Då flyttade hon i husvagnen.

 Foto: Privat

"De flesta tycker att det är lite annorlunda"

Publicerad

Anna Lindberg, 32, kom in på högskolan i Halmstad, men någon bostad hittade hon inte. Det fick bli husvagn.

– De flesta höjer på ögonbrynen när man berättar. Och farmor och farfar, som är lite äldre, de tycker att det är lite annorlunda, kan man säga...

 

LÄS MER: De bor vid sidan av Sverige – i husvagn

När Anna Lindberg från Borås fick en plats på den treåriga kursen om naturvård och artmångfald på Högskolan i Halmstad började hon leta bostad.

– Men jag tittade runt utan att hitta något som passade, och i samma veva skulle min syster sälja en husvagn. Då tänkte jag, varför inte?

Anna Lindberg är van att bo i trånga och rörliga bostäder.

– Vi campade alltid med mamma och pappa på semestern när jag var liten. Senare hade min dåvarande sambo och jag en folkabuss som man kunde bo i, berättar hon.

Annas vänner tycker det är "lite häftigt!

Studierna på högskolan i Halmstad blev inte som Anna Lindberg hade tänkt sig, så hon hoppade av.

Men hon bor kvar i husvagnen.

– Jag flyttade den bara till en campingplats mellan Borås och Ulricehamn, lite närmare hem. Nu söker jag jobb.

Anna berättar att hennes vänner accepterar hennes bostadsval och tycker att det är "lite häftigt". Det finns en nackdel som Anna har upptäckt under den här första hösten i husvagnen.

– Jag har ungefär 50 meter till servicehuset, och om jag ska gå på toaletten mitt i natten och regnet smattrar mot taket är det inte särskilt kul. Annars har jag allt. Det är bättre än att sitta i en etta, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag