Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De dömdes för helikopterrånet

Safa Kadhum, 31, och helikopterpiloten och TV4-mannen Alexander Eriksson, 35, fick hårdast straff efter Västbergakuppen.
Flera andra inblandade går fria.
- Det är fruktansvärt. De har dömt så olika. Den som ska vara hjärnan fick tre år och den som har värvat Alex fick ett år, säger helikopterpilotens sambo.
Polisen misstänker att över 20 personer var inblandade i det spektakulära helikopterrånet tidigt på morgonen den 23 september förra året.
Tio personer åtalades - i går dömdes sju av dem och tre friades.
Safa Kadhum, 31, dömdes till sju års fängelse för grovt rån. En 39-årig man misstänks vara hjärnan bakom kuppen - och dömdes i går till tre års fängelse för medhjälp till grovt rån.
Safa Kadhum är den enda som har erkänt. Han är en av rånarna som befann sig i depån, de två andra männen som var i depån är fortfarande på fri fot.

Dömd mot sitt nekande

Goran Bojovic, 39, dömdes till tre års fängelse för medhjälp till grovt rån. Tv-mannen Alexander Eriksson dömdes mot sitt nekande till sju års fängelse för att ha flugit helikoptern.
- Jag fick panik när jag fick höra att det blev sju år. Jag tänkte på barnen. Sju år kändes tungt, säger hans sambo efter beskedet.
Hon har ännu inte fått prata med honom, men säger att Alexander Eriksson kommer att överklaga.
- Vi tror på att det kommer att gå bra i hovrätten.
Mikael Södergran, 33, dömdes till fem års fängelse för medhjälp till grovt rån. Polisen har inte gett upp hoppet om att förhöra den man som utpekats som "gangsterkung" och som figurerat i polisens hemliga telefonavlyssning i utredningen.
Marcus Axelsson, 34, dömdes till två års fängelse för medhjälp till grovt rån. - Alla vi som jobbat med det här vet att han är en av de ledande personerna bakom hela rånet. Det framgår väldigt tydligt av den telefonavlyssning som förekommit, säger en källa.

Vill att mannen ska förhöras

Tomas Broman, 38, dömdes till ett år fängelse för skyddande av brottsling. Åklagaren Leif Görts medger nu att han vill att mannen förhörs i utredningen:
- Det här är en kille som har deltagit i telefonsamtal som vi tolkar på ett visst sätt och som vi tycker är viktiga bevismässigt. Det är klart vi vill höra alla samtalspartners.
Charbel Charro, 32, dömdes till fem års fängelse för medhjälp till grovt rån. Rånarna kom över 39 miljoner kronor vid kuppen. En del har återfunnits, enligt Leif Görts.
- Vi har pengar i lite spridda skurar, säger han.