Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De dödades i terrorattacken

Umut Sakaroğlus kollegor menar att hans insats räddade många liv.
Foto: Sedat Suna/EPA/TT
Bland de döda återfinns också Yusuf Haznedaroğlu, på kortet ler han bredvid sin fästmö.
24-åriga Serkan Turk som var på flygplatsen för att möta sin mamma.
Foto: Facebook
Mahmoud Çizmecioğlu och hans fru Zeynep Çizmecioğlu dog i attacken.
Göksel Kurnaz var på flygplatsen för att hämta sin chef.
Gülşen Bahadır, som uppges ha skjutits i attacken skrev på Facebook för en vecka sedan; "Jag accepterar, jag älskar och tackar dig, allting i mitt liv".
Gülşen Bahadır, som uppges ha skjutits i attacken skrev på Facebook för en vecka sedan; "Jag accepterar, jag älskar och tackar dig, allting i mitt liv".
Foto: Facebook
Çöl Kontuar jobbade på flygplatsen.
Taxiföraren Mustafa Bayrakli, 51.
Siddik Turgan, som arbetade på flygplatsen, dödades i attacken. Här bär anhöriga på hans kista.
Foto: Deniz Toprak/EPA/TT
42 personer dödades i attacken.
Foto: Getty Images / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE
1 / 12

Umut Sakaroğlu dog när han försökte att stoppa en av terroristerna, och Yusuf Haznedaroğlu skulle precis gifta sig med sin fästmö.

Flera av de som skadats i attacken har förts till Acibadem internationella sjukhus i Istanbul.

– Några av våra patienter har förlorat en familjemedlem och mår inte alls bra. Ni kan föreställa er, de är i smärta och befinner sig fortfarande i en psykologisk chock, säger Idil Cakir från sjukhuset.

Nära och kära har redan börjat begrava de människor som dödades i tisdagens terrorattack på Istanbuls flygplats. De tvingas nu säga farväl till barn, föräldrar, partners, kolleger, släktingar och vänner.


LÄS ÄVEN: Explosioner vid Istanbuls flygplats


Klockan var strax före nio på tisdagskvällen när de tre terroristerna slog till mot Atatürk-flygplatsen i Istanbul. Självmordsbombarna som var utrustade med både sprängmedel och kalasjnikovs sköt urskiljningslöst mot resenärer och personal medan personer flydde för sina liv.

43 personer uppges ha dödats i attackerna, och över 200 skadats. Somliga sköts till döds och andra omkom i explosionerna som självmordsbombarna utlöste.

24-åriga Serkan Turk som var på flygplatsen för att möta sin mamma.
Foto: Facebook

25 av de skadade har förts till Acibadem internationella sjukhus i Istanbul. Flera familjer har splittrats när medlemmar förts till olika sjukhus.


LÄS ÄVEN: Vilka är jihadisterna från forna Sovjet?


– Många försöker nå sina nära och sina familjemedlemmar som också var på flygplatsen, säger Idil Cakir.

Yusuf Haznedaroğlu skulle gifta sig om tio dagar.

Hon berättar att flera patienter förlorat anhöriga i attacken. Många befinner sig också i chock.

– De går igenom en svår period just nu. Vi måste tänka på våra patienters rättigheter i första hand, de är väldigt sårbara just nu. Många är långt hemifrån. De kom hit för att turista och blev attackerade. Det är verkligen en stor katastrof, säger hon.

De föll offer för terrorn

Flera internationella medier har publicerat bilder på några av de människor som dödades i attacken. Här återfinns både personal, resenärer och anhöriga som befann sig på flygplatsen för att möta sina närmaste. Daily Mail uppger att offren bland annat var från Saudiarabien, Irak, Tunisien, Uzbekistan, Iran, Ukraina, Jordanien och Kina.

Bland de döda återfinns bland annat Göksel Kurnaz, 38, som var där för att hämta sin chef. 24-åriga Serkan Turk som var på flygplatsen för att möta sin mamma. Han dog i den andra explosionen, efter att ha försökt att hjälpa dem som skadades vid den första attacken, enligt Daily Mail.

Skulle gifta sig med fästmön

Bland de döda återfinns också Yusuf Haznedaroğlu, på kortet ler han bredvid sin fästmö. De hade planerat att gifta sig om tio dagar.

Gülşen Bahadır, som uppges ha skjutits i attacken skrev på Facebook för en vecka sedan; "Jag accepterar, jag älskar och tackar dig, allting i mitt liv".


LÄS ÄVEN: Flera terrordåd i Turkiet senaste åren


Stoppade terroristen

Daily Mail har även publicerat ett foto på tjänstemannen Umut Sakaroğlu som har kallats hjälte efter att ha stått vakt när en terrorist försökte att ta sig igenom den första säkerhetskontrollen. Tidningen skriver att Umut Sakaroğlu förstod vilken fara människor befann sig i, och att det verkar som att han sköt självmordsbombaren som sedan detonerade sitt bälte och dödade Sakaroğlu.

Sakaroğlus kollegor menar att hans insats räddade många liv, och att fler dött om han inte ingripit.

– Explosionen var väldigt nära de områden där passagerare väntar på människor, berättar en källa.

Under onsdagen hölls de första begravningarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.