Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

De bygger sin dröm i Södertäljes Hollywood

SÖDERTÄLJE. Husfasaderna är vitputsade och trädgårdarna pryds av statyer av lejon och Jungfru Maria.

I det som kallas för ”Södertäljes Hollywood” har kristna från Mellanöstern tillsammans byggt upp ett av stadens första lyxområden.

Men i skuggan av dödsskjutningarna känner sig allt fler inom den assyriska/syrianska gemenskapen utpekade och misstänkliggjorda som folkgrupp. 

– Vi ses som ett kollektiv och måste ständigt försvara oss, säger Sonya Aho, ordförande i den Assyriska föreningen.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.