Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De brände ihjäl hela familjen

Senaste nyheterna med Expressen TV
Barnen Demi, Brandon, Lacie och Lia i familjen Pearson dog i branden. Mamman Michelle dog av sina skador 20 månader senare.
Foto: Polisen
Zak Bolland dömdes till 40 års fängelse för mordet på Michelle.
Foto: Polisen
David Worrall dömdes till 37 års fängelse för mordet på Michelle.
Foto: Polisen
Männen kastade in en bensinbomb genom familjen Pearsons köksfönster.
Foto: Polisen

När de två männen kastade in en bensinbomb i familjen Pearsons hem dog fyra barn i branden. Deras mamma Michelle dog av sina skador 20 månader senare.

– Var är mina barn?, frågade Michelle sjukhuspersonalen om och om igen enligt Mirror.

De skyldiga har dömts till långa fängelsestraff.

Zak Bolland, 26, och David Worrall, 28, kastade in en bensinbomb genom familjen Pearsons köksfönster i Walkden i Manchester-området den 11 december 2017. Familjen låg och sov när Michelle och dottern Lia vaknade av branden.

– Inte mina barn!, skrek Michelle när hon ringde räddningstjänsten.

Barnen Demi, 14, Brandon, åtta, Lacie, sju, och Lia, tre, i familjen Pearson dog i branden. 

Michelle fick mycket svåra skador i branden och låg i koma fem månader efteråt. När hon vaknade ur den grät hon ofta av smärta och frågade ständigt sjukhuspersonalen ”var är mina barn”.

– Han dödade mina barn, sade Michelle när hon fick höra att Zak Bolland låg bakom brandattacken.

”Hon förlorade all vilja att fortsätta leva”

Michelle, 37, dog av sina skador 20 månader efter mordbranden.

 – Hon förlorade all vilja att fortsätta leva. Michelle tvingades uppleva en smärta och förtvivlan som är omöjlig att föreställa sig, sade domaren Maura McGowan i samband med att hon meddelade domen i fallet.

Männen dömdes tidigare i veckan till långa fängelsestraff för mordet på Michelle, Zak Bolland till 40 år och David Worrall till 37 år. Bollands före detta flickvän Courtney Brierley, 23, dömdes till tolv års fängelse för medhjälp. Männen avtjänar sedan 2018 livstidsstraff för morden på de fyra barnen.

Michelles pappa lämnade ett skriftligt uttalande efter domen.

”Vi kämpar fortfarande med att greppa det som hänt och grymheten i hur de togs från oss. En hel familj förstördes på en natt.”

Han fortsätter:

”Michelle hade så mycket mer att tillföra världen och barnen hade hela livet framför sig.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.