Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"De borde ha bättre koll på vad barnen gör framför datorn"

Barnen är porrskojarnas nya mål.
En av personerna bakom företagen Expressen granskat är Dennies Pettersson, 30.
- Föräldrar borde hålla bättre koll på vad barnen gör framför datorn, säger han.
I går avslöjade Expressen hur barn luras av porrskojarna. "Helt gratis spel" lockar företaget Harrys Expo med. Men det är inte gratis. I stället kapas modemet och svindyra räkningar drabbar föräldrarna. Hans-Erik Dennies Pettersson är ägare av dataprogrammet Date Regon som används av företag som Harrys Expo, H-E Ltd och Har-Exp. Han är även styrelsemedlem i Svenska let to phone och inblandad i Persolvo inkasso. Anledningen till att vi skriver om er är att tusentals människor har klagomål? - Jag kan bara svara för Svenska let to phone. Vi har utvecklat ett program som vi hyr ut till företag som Harrys Expo. Svenska let to phone är väl i så fall också inblandat eftersom Jessica Martinsson (Harrys Expos vd) är delaktig i båda företagen?ANSVARIG. Dennies Pettersson är en av de ansvariga för ett av de företag Expressen granskat. Han menar att det är föräldrarnas uppgift att hålla koll på vad barnen gör framför datorn. Han menar vidare att alla de som klagat på företaget har fel. - Vi fick be någon vi kände att sitta med som suppleant eftersom vi blir hotade hela tiden och folk hoppar av sina uppdrag. Men det ändrar inte att tusentals människor klagar på er. - Ingen av dem har rätt. Okej! Klickar man ja ingår man ett avtal. Om ett barn klickar ja då? - Jag har pratat med Harrys Expo. De har aldrig skickat fakturor till ett barn. Ändå kan ett barn tydligen teckna avtal med er? - Hur skulle ett barn kunna teckna ett avtal med oss? Genom att klicka ja och sedan kommer räkningen till föräldern som inte har en aning om vad som hänt? - Föräldrar borde titta efter vad barn gör på Internet. Är inte ett klick på datorn lite lösa boliner att ingå ett avtal på. Det borde finnas ångerrätt? - Jag vill att du följer med till börsen och köper aktier. Om de sjunker i värde kan jag inte ångra mig. Du kan inte köpa aktier bara genom ett klick på datorn? - Nänä, men jag tar aktier som ett exempel. Men om den som får en räkning säger att han eller hon inte ingått ett avtal? - I så fall har någon annan ingått ett avtal på det abonnemanget. Då ska den personen som har abonnemanget lämna in en polisanmälan mot den som klickat ja. Säg att det är barn som har surfat. Ska de polisanmälas av sina föräldrar? - Jag pratar generellt om det är någon som utnyttjat telefonen och köpt saker utan den som har abonnemangets vetskap.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.