Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De blev offren i skjutning på militärbasen i Florida

Visade videor på masskjutningar – kvällen innan dådet.
Joshua Kaleb Watson miste livet i skjutningen i Pensacola. Foto: U.S. NAVY PHOTO / AP TT NYHETSBYRÅN
Mohammed Sameh Haitham var en före detta friidrottare. Foto: U.S. NAVY PHOTO / AP TT NYHETSBYRÅN

Tre personer miste livet när saudiske pilotstudenten Mohammed Saeed Alshamrani öppnade eld på en militärbas Pensacola, Florida. 

Nu har namnen på offren blivit offentliggjorda i de amerikanska medierna. 

Mohammed Saeed Alshamrani lyckades skjuta ihjäl tre personer och skada åtta innan han själv sköts till döds av två sheriffbiträden på basen US Naval Air Station. Alshamrani, som hade fått pilotutbildning på basen, lämnade efter sig ett manifest i vilket han benämnde USA som ”en ondskefull nation”.

Skjutning i Pensacola

Tidningen Navy Times har publicerat namnen på de tre soldater som sköts till döds av Alshamrani. Det rör sig om Joshua Kaleb Watson, 23, Mohammed Sameh Haitham, 19, och Cameron Scott Walters, 21. 

– Vi känner en stor sorg och sörjer tillsammans med familjerna och vännerna till de döda. Soldaterna som förlorade sina liv i tjänsten och visade ett otroligt hjältemod och ståndaktighet när de ställdes ansikte mot ansikte med ondskan, säger officeren Tim Kinsella enligt The Navy Times. 

Joshua Kaleb Watsons familj har uttalat sig både via Facebook och i intervjuer med amerikanska medier.

”Trodde aldrig att han skulle dö”

”Joshua räddade flera liv. Efter att ha blivit skjuten flera gånger lyckades han ta sig ut och berättade för de första som anlände var skytten var, och de där detaljerna var ovärderliga. Han dog som en hjälte och vi är otroligt stolta, men det finns ett tomrum i våra hjärtan som aldrig kan fyllas”, skriver brodern Adam Watson på Facebook. 

– Hans uppdrag i livet var att bekämpa ondskan. Att ta striden med den, vad som än krävdes. Han var villig att riskera sitt liv för sitt lands skull. Vi trodde aldrig att han skulle dö i Florida, säger pappan Benjamin Watson till Pensacola News Journal.  

Mohammed Sameh Haitham var en före detta friidrottsstjärna på skolnivå. Hans mamma Evelyn Brady har själv en bakgrund inom flottan. 

– Hans officer ringde mig. Han berättade att min son hade försökt stoppa skytten, säger Brady till Tampa Bay Times. 

Än så länge har inga bilder på det tredje offret, Cameron Scott Walters, dykt upp i de amerikanska medierna. 

Joshua Kaleb Watsons pappa: ”Han hade precis anlänt för att slutföra sin pilotutbildning”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.