Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

De attackerades av flodhästen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Flodhästen attackerade båten där Diana och Ewa Jensen satt i.

Plötsligt gick flodhästen till attack mot Diana Jensen och mamma Ewa Jensen på semestern i Kenya.

Med sin enorma käft bet djuret tag i båten som hamnade under vattenytan. 

- Jag förberedde mig på att dö, säger Diana, 24, till Expressen.se.

Semestern i Kenya började bra för Diana Jensen, 24 och mamma Ewa Jensen, 57, från Stockholm. De bestämde sig för att ta en guidad flodtur där de skulle få se flodhästar och andra vilda djur. Men Diana blev misstänksam när hon såg den lilla träbåten.  - Jag hade hört att flodhästar kunde vara väldigt aggressiva - särskilt om de har ungar. Men guiden lovade att det var säkert, säger hon.

Mardröm

 Diana, Ewa och tre andra turister satte sig i båten. När föraren körde in vassen besannades deras värsta mardröm. - Flodhästen kom emot oss med öppen käft och försvann sedan. Den dök ner mot botten, tog sats och hoppade upp mot båten som var nära att välta. Den väldiga honan, som troligen försvarade sin ungar, anföll sedan den sjunkande båten på nytt.  - Jag skrek åt mamma "flytta dig". Flodhästen bet tag i båten. Föraren var tvungen att kasta sig i vattnet för att komma undan, berättar Diana.

Räddades

 Flodhästen räknas som ett av världens farligaste djur. Tänderna kan vara en halv meter långa och väga nio kilo styck.  - Jag förberedde mig på att dö, jag var helt säker på att det, berättar Diana.  Flodhästen försvann ner i djupet och en båt som var i närheten kunde rädda turisterna. Diana Jensen var skräckslagen och fick lugnande medel på hotellet.

Svårt att sova

  Den 25 januari kom familjen tillbaka till Sverige, men minnena från den hemska upplevelsen är starka. Diana tar fortfarande medicin för att dämpa ångesten efter attacken. Hon har svårt att sova.   - Jag mår jättedåligt, men arrangören Solresor har inte ens ringt för att fråga hur jag mår. Någon slags ersättning borde vara på sin plats.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.