Ett rejält underbett gav hunden Pabst segern i den omvända skönhetstävlingen. Foto: Noah Berger
Ett rejält underbett gav hunden Pabst segern i den omvända skönhetstävlingen. Foto: Noah Berger

De är världens fulaste hundar

Publicerad
Uppdaterad
Ett rejält underbett gav hunden Pabst segern i den omvända skönhetstävlingen. Med knapp marginal segrade han över Miss Ellie, som tog hem vinsten i sin klass.
I helgen avgjordes tävlingen om världens fulaste hund.
Den årliga hundtävlingen hölls i Kalifornien i USA.
Konkurrensen var benhård – många ägare ville se sina hundar som vinnare.
I slutänden kammade blandrashunden Pabst hem titeln som världens fulaste hund, enligt AP.
Ett rejält underbett och en skön personlighet gjorde Pabst till både publik- och juryfavorit.
Hunden räddades från ett hundhem av sin ägare Miles Egstad, som genom titeln vinner drygt 12 000 kronor.
Själv blev Miles Egstad förvånad över segern, enligt arrangörens hemsida:
– Jag tycker inte att han är så ful!

"Ful är bara ett ord" Miss Ellie tog hem segern i sin klass. Foto: Noah Berger

Men den kinesiska nakenhunden Ellie var en tuff konkurrent om guldmedaljen. Hon tog hem segern i sin klass - tack vare att hon bara har ett fåtal tänder i bakre delen
av munnen, grå starr i båda ögonen, ett antal födelsemärken och fläckar - samt
en fläckvis tunn hårbeklädnad.
- Hennes dröm är att resa runt jorden och bevisa att ful bara är ett ord, och säger inget om hur underbar hon är, säger ägaren Dawn Goehring.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag