En pilot och en framgångsrik kampsportare är gripna för helikopterrånet.
En pilot och en framgångsrik kampsportare är gripna för helikopterrånet.

De är misstänkta för helikopterrånet

Publicerad
Uppdaterad
Här är två av polisens misstänkta i helikopterrånet:
En framgångsrik kampsportare - och en pilot.
Nu sitter de inlåsta i var sin cell.
På söndagsmorgonen började polisens tillslag mot männen som misstänks ligga bakom rånet mot värdedepån i Västberga.
En av de gripna är helikopterpilot.
Polisens tekniker gick i dag igenom hans bostad och tog med sig 17 papperskassar med misstänkt bevismaterial. Polisen beslagtog även datorer och hårddiskar - och flera kartor.
Piloten nekar till all inblandning i rånet, uppger hans försvarare Leif Silbersky.

Framgångsrik idrottsman

En annan av de misstänkta är en framgångsrik idrottsman inom kampsport.
Polisen tog upp hans dörr och sökte igenom hans bostad i Stockholm på söndagseftermiddagen.
Kampsportaren, liksom piloten och flera misstänkta medgärningsmän, greps alla i Stockholmsområdet och anhölls på söndagen av åklagare.
De misstänkta sitter nu inlåsta i Sollentuna och på Kronobergshäktet, enligt uppgifter till Expressen.se.
Misstankarna gäller grovt rån och medhjälp till grovt rån.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag