De är de största bloggarna

Publicerad
Uppdaterad
Nyfiken på giganterna i den svenska bloggosfären?
Nu lanserar Twingly sin hundratopplista där man kan hitta de största bloggarna på tolv olika språk.
På tisdagen lanserade Twingly sin lista över Sveriges 100 största bloggar. Till listan följer ett nytt rankningssystem, där man omedelbart kan se om en blogg är stor eller inte.
- Det heter blogrank och ger ett värde mellan 1 och 10, det blir ett tydligt auktoritetssystem. 10 innebär att det är en väldigt populär blogg, förklarar Anton Johansson, affärsutvecklare på Twingly, för Expressen.se.
Kan man se antalet besökare på varje blogg, som på Bloggtoppen?
- Nej, den möjligheten har vi inte. Listan baseras på hur många andra bloggar som länkar till en blogg och hur många som har klickat att de tycker om den.

Behöver inte registrera

Däremot behöver man inte registrera sig på Twingly för att hamna på listan.
- Vi kan hitta bloggar ändå, men det bygger på att folk pingar in oss och det gör att chansen blir större att bli listad, säger Anton Johansson.
Du kan dessutom se vilka bloggar som är störst på tolv olika språk, eller köra alla språk i samma lista.
De tre största bloggarna i Sverige just nu är Blondinbella, Politikerbloggen och Tjuvlyssnat.
Tittar man i ett internationellt perspektiv handlar det i stället om internationellt kända sajter som Techcrunch, Boing boing och Gizmodo.

 Här hittar du Twingly Top 100 för svenska bloggar

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag