Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

David: Så känns det att vara sjuk i coronavirus

”Vi är båda på de bästa av ställen! De vet vad de gör och våra sjuksköterskor är bedårande”, skriver David Abel.Foto: Privat
David och Sally Abel från Storbritannien insjuknade i coronaviruset på kryssningsfartyget Diamond Princess och vårdas nu på japanskt sjukhus.Foto: Privat / Facebook
”Utanför sjukhuset blev jag lite konstig och var nära att tuppa av”, Skriver David Abel på Facebook.Foto: Privat / Facebook

David Abel, 74, och hans fru Sally befann sig på kryssningsfartyget Diamond Princess som förvandlades till en jättelik karantän för coronasmittade. 

Viruset spreds snabbt på den instängda båten och paret Abel hör till de 634 passagerare som smittades. 

”Varenda por i min kropp öppnades och jag blev förd i rullstol till vårt rum”, skriver David Abel om den dödliga sjukdomen. 

Expressen premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Experten: Det vet vi om diabetes och corona

Ökad risk att bli svårt sjuk • Sjuksköterskans viktiga råd

Slem & klumpkänsla i halsen – så blir du av med besvären

Kan bero på annat än förkylning • Läkarnas tips

På insidan av Sveriges lyxigaste husbilar: ”Det finns inget bättre”

Så mycket kostar de • ”Man blir landsvägarnas kung”