De har hållit till vid grytorna i tre dagar – kockarna som siktade på att bli nummer ett i Sverige i år.
Och det blev något av en veteran som vann, eftersom David Lundqvist tidigare deltagit i tävlingen.
Han är från Orust, men har sin arbetsplats på Grand Hotel i Saltsjöbaden öster om Stockholm.
Under lördagseftermiddagen fick de i finalen bland annat fått visa upp sina kunskaper i att öppna ostron, namnge ostsorter, och laga den smarrigaste rätten på svensk kyckling; den enda tävlingsuppgiften i finalen som var känd på förhand.
Bara fyra kvar på lördagen
Efter två dagars utslagningsrundor var det på lördagsmorgonen bara fyra kockar kvar i tävlingen: Martin Moses, SK Mat & Människor i Göteborg, Magnus Persson, Stureplansgruppen, David Lundqvist och Ludwig Tjörnemo, Operakällaren i Stockholm.
Och som sagt: Till slut var det David Lundqvist som fick segervråla.
– Jag gick in övertaggad i finalen, och det kändes lite knackigt först. Jag fick inte rätt känsla, och sedan blev det bara en stor väntan på slutet. Jag har ett fantastiskt år framför mig. Det ska bli sjukt roligt, säger Lundqvist till Expressen TV.