David Cameron vill stänga Twitter

Publicerad
Uppdaterad
Kravallerna i England har fått vanligt folk att rasa och kräva att det inte upprepas.
I dag presenterade David Cameron vilka åtgärder som ska tas:
Stänga Twitter, kalla in militären och ta hjälp från USA.
Plundringarna i England tog hjälp av sociala medier för att veta var de kunde slå till härnäst.
Under en debatt i det brittiska parlamentet öppnade premiärminister David Cameron i dag, torsdag, för att sajter som Twitter skulle kunna stängas ner under oroliga perioder, skriver Daily Mail.
Enligt The Guardian hotade han också bland annat Facebook med att Storbritannien skulle stänga av folk från sociala mediesajter om de postade uppmaningar till våld.

Möte med Facebook

Storbritanniens inrikesminister Theresa May ska ha ett möte med Facebook, Twitter och Research in Motion, som gör telefonen Blackberry, i veckan.
David Cameron sa att han inte utesluter att militären kan kallas in om upploppen skulle fortsätta.
Han sa också att han skulle ta hjälp av den amerikanska superpolisen Bill Bratton som var polischef i New York på 90-talet då brottsligheten minskade avsevärt.
- Vi kommer inte stå ut med det här i vårt land. Vi kommer inte tillåta att en kultur av rädsla finns på våra gator, sa premiärministern.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag