Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

David, 25, sov med sonen i famnen – sen kom paniken

Karson somnade i pappan Davids famn – men han vaknade aldrig upp.Foto: Facebook
Nu berättar pappan om sorgen.Foto: Facebook

Tvåbarnspappan somnade med sonen i sin famn.

Två timmar senare vaknade han – och drabbades av panik.

Nu berättar David Hulley om sorgen som följde den hemska upptäckten.

– Vi ringde efter en ambulans och de försökte få liv i honom, säger han till The Sun.

David Hulley, 25, från Stockport, Storbritannien, somnade med sin fyra veckor gamla son Karson Winter-Hulley i famnen en dag i våras.

Två timmar senare vaknade han.

Sonen låg kvar i famnen – men något var fel. David förstod inte vad som hade hänt, men Karson reagerade inte alls när han försökte kommunicera med honom.

Sorgen är stor efter sonens bortgång.Foto: Facebook

– Han hade en förkylning några dagar innan han dog men det störde honom inte särskilt mycket. Han verkade okej, säger han till The Sun.

– Han verkade lugn och gosade med mig. Han somnade och jag somnade också med honom på soffan. Jag låg inte ner helt, jag satt upp och han låg i mina armar. Jag bara somnade till.

Karsons hud var blekare än vanligt och han kändes varm. Han rörde sig inte alls.

– Jag sprang upp och sa åt min fru Beverly att jag trodde att något var fel på honom. Beverly försökte pussa på honom men hon kände inget heller. Vi ringde efter en ambulans och de försökte få liv i honom.

”Mådde bra tills han dog”

Han fördes snabbt till sjukhuset, men det var för sent. Senare samma dag konstaterade läkarna att Karson var död.

– Han var ganska liten för sin ålder. Han hade inga skador eller märken och var helt vanlig. Han hade haft tecken på en förkylning, men han mådde bra tills han dog, säger läkaren Melanie Newbold.

I brist på tecken på sjukdom eller annan orsak bedömde läkarna att det handlar om plötslig spädbarnsdöd.

Plötslig spädbarnsdöd är väldigt ovanligt och man kan inte se några tecken på barnet innan det händer. Det sker alltid plötsligt och oväntat, och sker nästan alltid när barnet sover, skriver Vårdguiden.

Vad som orsakade Karsons död är oklart.Foto: Facebook

Vad som orsakade Karsons död är ännu oklart. Polisen Graham Jenkins, som ledde en kort utredning av händelsen, konstaterade snabbt att det inte fanns några brottsmisstankar.

– Tragiskt nog, och särskilt när det gäller bebisar upp till tolv månader, kan det här ske. Karson dog snabbt och plötsligt utan förklaring, säger han.

– Det är väldigt tragiskt att förlora barn under sådana omständigheter. Vissa bebisar dör helt oväntat.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.