Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dave Chappelle bekräftar elaka lapparna i Vita huset

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Dave Chappelle säger att han såg lapparna skrivas och placeras ut.
Foto: SCOTT ROTH / AP TT NYHETSBYRÅN
Trumps administration möttes av hånfulla lappar.
Foto: ALEX BRANDON / AP/ TT
Stephanie Grisham berättade om lapparna två år senare.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Anklagelserna mot Obamas stab avfärdades med ilska.

Några hånfulla meddelanden till Trump och hans stab hade inte lämnats i Vita huset.

Nu bekräftar komikern Dave Chappelle att de verkligen fanns – och att han vet vem eller vilka som placerade ut dem.

Anklagelserna om vad som hände i januari 2017 avfärdades. Enligt Donald Trumps stab hittades meddelanden lite här och där i Vita huset, när den nya presidenten och hans administration flyttade in. 

Alla lapparna hade ungefär samma budskap: Ni kommer att misslyckas.

Misstankarna riktades givetvis mot företrädaren Barack Obamas medarbetare – som förnekade allt med viss ilska. Nu bekräftar komikern Dave Chappelle att lapparna faktiskt existerade – men att de kom från ett helt annat håll.

Kändisar skrev ”all galen skit”

I Naomi Campbells Youtube-serie ”No Filter” säger Chappelle att lapparna placerades ut av kändisar under en avskedsfest för den avgående presidenten. Vilka kändisar avslöjar han dock inte.

– Kommer ni ihåg när Trump-administrationen flyttade in och de sa att Obamas personal lämnat elaka lappar i alla lådor och skåp? Jag såg det hända, men jag kommer inte säga vem som gjorde det, säger Dave Chappelle.

– Det var kändisar som skrev all galen skit och la överallt. Jag såg dem göra det, så när jag såg det på nyheterna så skrattade jag högt.

Susan Rice: Ännu en lögn

2019 berättade Trumps dåvarande pressekreterare Stephanie Grisham om lapparna, som ska ha innehållit ord som ”Ni kommer att misslyckas” och ”Ni kommer inte att klara av det”. Sju andra medarbetare till Trump bekräftade förekomsten av hånfulla lappar för Daily Mail då. 

– Det var kaos den där första veckan. Det fanns elaka lappar på alla möjliga udda ställen, sa en av dem då.

Barack Obamas FN-ambassadör och senare hans säkerhetsrådgivare Susan Rice blev upprörd på anklagelserna och kallade uppgifterna för ”ännu en lögn”.

Nya bilden avslöjar gömman på Trumps kontor

Uppmanade till bojkott av Coca-Cola – avslöjas med hemlig gömma.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.