Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Daunte Wright sköts ihjäl av polis – nu begravs han

Rapport inifrån kyrkan: ”Vi hinner inte glädjas innan nästa dåliga sak händer”
Daunte Wright begravs på tisdagen.
Foto: MORRY GASH / AP TT NYHETSBYRÅN
Wright sköts av polis vid ett ingripande.
Foto: CNP/ABACA / STELLA PICTURES/CNP/ABACA
När Daunte Wright begravs bäddar det för ännu en känslosam dag i Minneapolisområdet.
Foto: JOHN MINCHILLO / AP TT NYHETSBYRÅN

På torsdagen begravs Daunte Wright, 20, som sköts till döds av polis vid ett ingripande.

Den 11 april sköts den 20-årige afroamerikanen Daunte Wright till döds av polisen Kimberly Ann Potter i staden Brooklyn Center utanför Minneapolis i Minnesota.

När Daunte Wright begravs bäddar det för ännu en känslosam dag i Minneapolisområdet, som skakats av två mycket uppmärksammade polisingripanden med dödlig utgång det senaste året, rapporterar CNN.

– Han var älskad. Han var på väg att bli man. Han var någon. Han var mänsklig. Han dog; vi kan inte förstå varför. Varför? Varför måste han dö på det sätt han dog, säger Daunte Wrights faster Naisha Wright till CNN.

Släktingar till andra afroamerikaner som dödats vid polisingripanden kommer att närvara vid begravningen.

Polisen stoppade Daunte Wrights bil eftersom den hade ogiltiga registreringsskyltar. När de slog på hans namn upptäckte de att han var efterlyst för att inte ha inställt sig i domstol gällande misstankar om vapenbrott. 

20-årige afroamerikanen Daunte Wright sköts till döds av polisen i Minneapolis.

Polisen misstänks för dråp

De bestämde sig för att gripa honom. Han gjorde motstånd och satte sig i sin bil för att köra därifrån. Kimberly Ann Potter skrek då att hon skulle använda sitt elchocksvapen men drog i stället upp sin pistol och sköt honom. 

Daunte Wright körde därifrån men krockade snart med en annan bil och med ett betongfundament. Han dödförklarades 25 minuter efter att polisingripandet inleddes.

Både Kimberly Ann Potter och hennes chef Tim Gannon lämnade sina poster dagen efter händelsen. Potter greps förra veckan misstänkt för dråp av andra graden, enligt CNN.

Dödsskjutningen inträffade under den pågående rättegången mot Derek Chauvin, polismannen som dödade afroamerikanen George Floyd i Minnepolis maj 2020.

På tisdagen fann juryn Chauvin skyldig på alla åtalspunkter.

Under söndagen sköts 20-årige Daunte Wright ihjäl i samband med ett polisingripande utanför Minneapolis i USA.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.