Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Datumet klart – då gifter sig Chris och Madeleine

Foto: Anders Wiklund / Scanpix

Expressen kan nu avslöja att bröllopet mellan prinsessan Madeleine och Chris O'Neill äger rum den 8 juni i Slottskyrkan.

– Det stämmer, säger Bertil Ternert på Hovets informationsavdelning.

KUNGEN DÖPTES I SLOTTSKYRKAN

Slottskyrkan byggdes i början på 1700-talet och ligger inne i Stockholms slott. Kungafamiljen kan lätt ta sig från sina privata delar av slottet raka vägen in i kyrkan, de behöver aldrig passera de andra kyrko­gästerna då det finns en ingång bakom altaret. Här är kungen och alla kungabarnen döpta.
 Kyrkan har dock använts sparsamt vid bröllop. Kungens syster Christina Magnuson gifte sig här med sin make Tord 1974. Festen hölls sedan på Stockholms slott. 1961 gifte sig hennes syster, prinsessan Birgitta, också inne på Stockholms slott, men då i Rikssalen.

Expressen kunde redan den 12 december berätta om prinsessan Madeleines bröllopsplaner med fästmannen Chris O'Neill.

Efter ett familjeråd kom man tillsammans fram till att vigseln ska äga rum i Slottskyrkan i början av juni.

Nu är datumet spikat – det blir den 8 juni i Slottskyrkan.

Nyheten bekräftades på födelsedagen för drottning Silvia som fyller 69 år i dag.

– Det stämmer att bröllopet sker den 8 juni i Slottskyrkan, precis som Expressen tidigare skrivit, säger Bertil Ternert på Hovets informationsavdelning.

– Det är kungaparet i samråd med brudparet som har kommit fram till plats och datum. Närmare detaljer om bröllopet kommer att uppdateras fortlöpande fram till den stora dagen, fortsätter han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.