Lucy White hade missbrukat i ett år när hon tog en överdos. Foto: FacebookLucy White hade missbrukat i ett år när hon tog en överdos. Foto: Facebook
Lucy White hade missbrukat i ett år när hon tog en överdos. Foto: Facebook
Missbruket ledde till att hon slutade i skolan och sa upp kontakten med sin familj. Foto: FacebookMissbruket ledde till att hon slutade i skolan och sa upp kontakten med sin familj. Foto: Facebook
Missbruket ledde till att hon slutade i skolan och sa upp kontakten med sin familj. Foto: Facebook

Därför visar storasystern sista bilderna på Lucy, 24

Publicerad

24-åringa Lucy White avled förra veckan till följd av en överdos.

Nu delar hennes storasyster med sig av de starka bilderna från sjukhuset – av en viktig anledning.

– Om jag kan rädda någon genom att skriva om det här så är jag glad, säger hon.

Lucy White, 24, studerade kriminologi vid ett universitet i Bristol, Storbritannien, och hade länge sett fram emot att ta examen i sommar.

Men förra året tog Lucys liv en annan vändning, enligt hennes familj. Hon började missbruka droger, hoppade av sin utbildning och sa upp kontakten med sina nära och kära, skriver Mirror.

Nu berättar hennes storasyster Stacey Jordan, 28, om Lucys tragiska livsöde.

Systrarna hade en väldigt nära relation.Foto: Facebook

Försökte hjälpa systern

Enligt Stacey kom det som en chock när hennes lillasyster började missbruka.

– Hennes pojkvän sms:ade mig och skrev att han var orolig över Lucy. Hon började se så annorlunda ut, berättar systern för Mirror.

Trots att Stacey försökte hjälpa sin lillasyster hittade hon ständigt tillbaka till sina ovanor.

Den tredje maj fick hon det telefonsamtal hon länge hade fasat för – Lucy hade tagit en överdos.

24-åringen avled förra veckan.Foto: Facebook

”Hon hade alla möjligheter”

En blandning av kokain och receptbelagd medicin ledde till att Lucy fick ett krampanfall. När storasystern kom till sjukhuset var läget kritiskt.

– Läkarna sa att Lucy skulle vara hjärnskadad om hon vaknade. Jag satte mig bara bredvid henne och tog hennes hand.

Fyra dagar senare avled 24-åringen.

– Jag hatar vad som hände henne. Hon var så smart och hade alla möjligheter i världen, tills hon uppenbarligen inte hade det längre.

Lucy White tog en överdos.Foto: Facebook

Vill hjälpa andra

Stacey har nu valt att dela med sig av de starka bilderna på sin döende syster i ett försök att göra skillnad.

– Hon var en riktig solstråle – hennes hår var blont och hon var alltid glad. Hon brukade vara rädd för att hamna i trubbel.

I ett inlägg på Facebook skriver storasystern om beslutet att berätta hennes historia.

– Om jag kan rädda någon genom att skriva om det här så är jag glad.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag