Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Därför vägrar han träffa Stefan Löfven

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: SVT

S-ledaren Stefan Löfven vill träffa Fredrik Reinfeldt för att prata om kärnkraften.

I Agenda i SVT förklarade statsministern varför han inte vill träffa Löfven.

- Det finns en förväntan på Stefan Löfven från industrin, och det är att han ska möjliggöra en utbyggnad av kärnkraft i Sverige, det är bara det att det har Stefan Löfven sagt att han inte vill, sa statsministern.

Stefan Löfven har sagt att han gärna skulle vilja diskutera kärnkraftsfrågan med regeringen. Statsministern har inte velat träffa S-ledaren - och i Agenda på söndagskvällen förklarade han varför.

- Jag har sagt så här, att det finns en förväntan på Stefan Löfven från industrin, och det är att han ska möjliggöra en utbyggnad av kärnkraft i Sverige, det är bara det att det har Stefan Löfven sagt att han inte vill. Utan han har hänvisat till att Socialdemokraterna inte alls vill se en sådan förändring.

Talar för partiet

Trots att Stefan Löfven, när han var ordförande för IF Metall, utryckte sig positivt om kärnkraft så tror Fredrik Reinfeldt inte att de kan komma fram till en överenskommelse.

– Det är viktigt att komma ihåg att han är partiledare för Socialdemokraterna och han talar för hela sitt parti.

"Tycker jag är försvarligt"

I intervjun i Agenda fick Fredrik Reinfeldt många frågor om a-kassan och det faktum att många unga helt står utanför försäkringen.

Efter programmet svarade han på frågan från Expressens Ingvar Hedlund om varför allt färre blir kvalificerade för a-kassan.

– Vi ökade upp arbetsvillkoret från 70 till 80 timmar, det tycker jag är försvarligt, jag tycker det ska vara ett villkor för att få tillgång till a-kassan. Det faktum att vi höjde från 70 visar att det fanns villkor även före vi tillträdde för att det hela tiden har syftat till att vara just en omställningsförsäkring, sa han.

Är det viktigt med en bred överenskommelse om energi?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.