Eskil Erlandssson (c). Foto: Roger Vikström
Eskil Erlandssson (c). Foto: Roger Vikström

Därför tackade Erlandsson nej till C

Publicerad
Uppdaterad
Eskil Erlandsson fick erbjudande om att bli kandidat till partiledarposten i Centerpartiet - men han tackade nej.
- Jag trivs jättebra som landsbygdsminister och har jättemycket kvar att göra, hälsar han genom sin pressassistent.
Att Annie Johansson och Anna-Karin Hatt skulle bli två av kandidaterna till partiledarposten var inte särskilt oväntat. Men kring den tredje kandidatplatsen var osäkerheten större.
Eskil Erlandsson, landsbygdsminister, och Anders W Jonsson, riksdagsledamot, lyftes fram som de två huvudsakliga alternativen.
Men efter att kandidaterna blev offentliga lät Eskil Erlandsson meddela att han blivit erbjuden att kandidera – men tackat nej.
– Eskil hälsar att han fått frågan om att vara en av kandidaterna. Han har dock valt att tacka nej. Han säger att "Jag trivs jättebra som landsbygdsminister och har jättemycket kvar att göra. Därför vill jag lägga allt mitt fokus på detta uppdrag.", säger Madeleine van der Veer, pressassistent åt Eskil Erlandsson.

"Lucka i svensk politik"

Statsvetaren Jenny Madestam har tidigare sagt att hon tror att Centerpartiet skulle vinna på att välja Eskil Erlandsson till partiledare.
- Det som skulle kunna rädda Centerpartiet är att gå tillbaka till sina rötter med betoning på människor som inte bor i Stockholm. Där tror jag att det finns en lucka i svensk politik i dag och där tror jag att Eskil Erlandsson är en mer traditionell centerpartist, säger hon.
Varför tror du att han tackade nej?
- Jag vet inte. Det är mycket möjligt att han ser att han har för svagt stöd i partiet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


sonia

Till Expressens startsida

Mest läst i dag