"Därför skaffade vi valp"

Publicerad
Uppdaterad

”Jag äger tio hundar”

Foto: Gunilla Sikström
NAMN
: Andrea Rosenblad, 21, chaufför.
VALP: Corall.
RAS: Engelsk springer spaniel.
ÅLDER: 3 månader.

”Jag lever för hundar! Tillsammans med min mamma äger jag tio hundar som bor hemma hos henne, men Corall bor med mig. Det är en hobby och jag kommer alltid att ha hund. Jag kan inte leva i tystnad utan måste få höra ljudet av tassar på golvet.””Det var kärlek vid första ögonkastet”

Foto: Gunilla Sikström
NAMN
: Silvia Przybylski, 22, förskollärare.
VALP: Gordon (efter Gordon Ramsey).
RAS: Boxer.
ÅLDER: 3 månader.

”Det här är min stora dröm. Vi hade en boxer när jag var liten och då var det kärlek vid första ögonkastet! Jag vill ha en hund som man kan göra saker med, och en boxer är full av energi – även långt upp i åldern. Det är skönt att det blir fokus på hunden, att han går först. Nu är det inte bara jag, jag, jag längre.”


”Axa ska bli vårdhund”

Foto: Gunilla Sikström
NAMN
:Jessica Wikström, 19, restaurangbiträde.
VALP: Axa.
RAS: Groenendael (belgisk vallhund).
ÅLDER: 4 månader.

”En hund är inte bara ett husdjur – den är en familjemedlem! Axa, som är familjens hund, ska bli vårdhund och hjälpa pappa som arbetar med människor som har hjärnskador. När jag flyttar hemifrån kommer jag att skaffa en egen hund. Jag är så sällskapssjuk!”


”Jag har velat ha hund sedan jag var liten”

Foto: Gunilla Sikström
NAMN
: Fatima Dhahri, 16, studerande.
VALP: Chico.
RAS: Chihuahua.
ÅLDER: 4 månader.

”Jag har velat ha hund sedan jag var liten, men jag fick inte eftersom vi bodde i lägenhet. Nu har vi flyttat till hus så då kunde jag äntligen skaffa en. Jag skulle inte kunna tänka mig att ha en stor hund eftersom jag är så liten själv, därför blev det en chihuahua!””Det är bra träning inför att skaffa barn”

Foto: Gunilla Sikström
NAMN
: Jessica Thor, 28, butikschef och Jögge Mpacharoglou, 28, studerande.
VALP: Milo.
RAS: Staffordshire bullterrier.
ÅLDER: 4 månader.

”Jögge har haft hund innan och jag har alltid velat ha en. Just staffar är härliga och de älskar att följa med på allt! Det är absolut en bra träning inför att skaffa barn. Jag har upptäckt nya sidor hos både mig själv och Jögge. Jag kan verkligen se framför mig hur det kommer bli när vi får barn.”


”Hundar ger glädje och sällskap”

Foto: Gunilla Sikström
NAMN
: Frida Lindholm, 27, reklamfilmproducent.
VALP: Farfar.
RAS: Phalène.
ÅLDER: 5 månader.

”Hundar ger glädje och sällskap och har personlighet! Men man måste ju ha tid att ta hand om en hund och nu har jag ett jobb, där jag kan ta med Farfar till kontoret. Jag har haft katter förut, men det är svårt att förbereda sig på hur mycket jobb det är att ha valp.”

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag