Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anders Tegnell på tjänsteresa till Somalia under coronautbrottet

Biträdande statsepidemiolog Anders Wallensten om misstänkt allmän spridning av coronaviruset i Sverige.
Statsepidemiolog Anders Tegnell vid Folkhälsomyndigheten medverkade inte under dagens presskonferens.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Statsepidemiolog Anders Tegnell vid Folkhälsomyndigheten medverkade inte under dagens presskonferens. 

Detta eftersom han befinner sig i Somalia på tjänsteresa, där han hjälper landet att etablera en hälsomyndighet, enligt Dagens Nyheter.

– Det är ett projekt som Sverige stöttar med medel via Sida, som ett biståndsprojekt, säger Sara Rörbecker, pressekreterare på Folkhälsomyndigheten, till DN.

Statsepidemiolog Anders Tegnell, som synts och hörts i medier dagligen sedan det nya coronaviruset bröt ut i början på året, medverkade inte vid dagens presskonferens.

Istället ersattes han av biträdande statsepidemiolog Anders Wallensten.

Sedan i söndags befinner sig Anders Tegnell i Somalia, dit han rest för att delta i ett biståndsprojekt, vilket Dagens Nyheter var först med att rapportera.

I egenskap av expert ska Tegnell hjälpa Somalia att etablera en ny hälsomyndighet.

 Anders Tegnell kommer tillbaka till Sverige på onsdagen, säger Sara Rörbecker, pressekreterare på Folkhälsomyndigheten, till DN.

Viktor är smittad av det nya coronaviruset: ”Som att sitta husarrest”

Smittad under kompisresan – så fördriver han tiden i karantän

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.