Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Därför hotar MP
bryta samarbete

MP-språkröret Gustav Fridolin. Foto: Claudio Bresciani / Scanpix

Polisens jakt på papperslösa och ett regerings-nej.

Det gör att Miljöpartiet hotar att bryta den migrationspolitiska överenskommelsen med regeringen, skriver Dagens Nyheter.

Tobias Billström och Fredrik Reinfeldt. Foto: Foto: Christian Örnberg På onsdagskvällen höll, enligt DN, partistyrelsen och riksdagsgruppen krismöte. Orsaken var att migrationsministern Tobias Billström, M, ska ha gett muntligt besked om att regeringen inte kommer att tillmötesgå Miljöpartiets krav på att ändra definitionen av vad som innebär med "särskilt ömmande omständigheter" för att få stanna i Sverige.

"Finns inget långre"

Men Miljöpartiet har också kraftigt reagerat på polisens jakt på papperslösa i Stockholms tunnelbana.

Är det så att regeringen inte är beredd att genomföra den förändring som vi varit överens om att göra, så finns det inget samarbete längre. Eftersom det är vad regeringen kommunicerat i dag (läs: under onsdagen) ja, då finns det inget samarbete längre, säger språkröret Gustav Fridolin till DN.

Kommer rösta

Enligt DN kommer MP bryta det migrationspolitiska samarbetet under torsdagen om inte statsminister Fredrik Reinfeldt ger ett annat besked än partikamraten Billström.

Oavsett utgången i dag, kommer MP att rösta för de förslag om att ge skolundervisning och vård till papperslösa som ska behandlas av riksdagen under våren. Dessa har Miljöpartiet tagit fram tillsammans med regeringen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!