Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför försvann Jonas Sjöstedts adress

Jonas Sjöstedt bor på Gärdet, i stadsdelsförvaltningen Östermalm, i Stockholm. Men det försvann från Vänsterpartiets valsedel.
Foto: Anna Svanberg

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt bor på exklusiva Östermalm.

Men på partiets riksdagslista i Stockholm är han den enda som inte har någon bostadsort listad.

– Det är nog bara en miss, säger hans pressekreterare José Gutierrez.

Toppnamnet på Vänsterpartiets riksdagslista i Stockholm inför höstens val är föga förvånande partiledaren Jonas Sjöstedt. Han är också den enda kandidaten som inte har någon bostadsort bredvid sitt namn på listan.

– Jag har inte sett det förrän nu. Men det är allmänt känt sedan innan att han bor på Gärdet, säger hans pressekreterare José Gutierrez.

Jonas Sjöstedt bor på Gärdet, dom tillhör den traditionellt exklusiva stadsdelsförvaltningen Östermalm, en stadsdel som vanligtvis röstar borgerligt i högre grad än resten av befolkningen. Den demokratiske socialisten Sjöstedt tidigare har klarlagt att Östermalm inte är något som han trivs med.

"Han trivs bra där han bor"

– Jag har hamnat på Östermalm och bor man på Östermalm är det lätt att behålla sina fördomar om Stockholm utan att behöva ifrågasätta dem. Jag har haft den fördelen, sa Sjöstedt till DN efter att han valts till partiordförande 2012.

Men enligt pressekreteraren ska det inte finnas någon baktanke med att mörka var Sjöstedt bor.

– Mig veterligen så finns det ingen tanke med det. Det är nog bara en miss när man har fyllt i listan. Han trivs bra där han bor nu, säger han.

Jonas Sjöstedt toppar även Vänsterpartiets riksdagslista i Västerbotten. På den listan står Stockholm och Umeå angivna som partiledarens bostadsorter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.