Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Därför fick Alexandra nog: ”Fanns en annan kvinna”

Från prinsessa till grevinna.
Grevinnan Alexandra är singel igen.
Foto: CHRISTOPHERSEN/PPE/SIPA/SHUTTER / REX/IBL

Grevinnan Alexandra har brutit förhållandet med pojkvännen, den fem år yngre företagaren Nicolai Peitersen.

Uppbrottet ska ha skett både plötsligt och dramatiskt. Nu kommer förklaringen. 

– Jag har varit otrogen, vilket jag ångrar djupt, säger Nikolai Peitersen i ett mejl till Ekstrabladet

Det var i början av veckan som grevinnan Alexandra meddelade att hon hade dumpat sin pojkvän, entreprenören Nicolai Peitersen, 52.

– Grevinnan Alexandra har fått kännedom om några uppgifter om hon tar tar kraftigt avstånd från, och har därför reagerat snabbt, berättade Helle von Wildenrath Løvgreen i måndags. 

Genast startade spekulationerna om varför grevinnan Alexandra så hastigt har avslutat förhållandet. 

Nu bekräftar hennes pressekreterare att otrohet ligger bakom det kraftfulla beslutet från grevinnan. 

– Hon fick dessvärre bekräftat att det fanns en annan kvinna, säger hon till Her & Nu.

Nicolai Peitersen är inte längre i ett förhållande med grevinnan Alexandra.
Foto: MATHIAS SVOLD / RITZAU SCANPIX/TT NYHETSBYRÅN
Grevinnan Alexandra var tidigare gift med prins Joachim. Tillsammans har de barnen Felix, 20, och Nikolai, 23.
Foto: CHRISTOPHERSEN/PPE/SIPA/SHUTTER / REX/IBL
Grevinnan Alexandra har även varit gift med den 14 år yngre fotografen Martin Jörgensen, men det förhållandet tog slut 2015.
Foto: Francis Dean/REX / TT NYHETSBYRÅN

”Hoppas de kan förlåta mig”

Grevinnan Alexandra och Nicolai Peitersen blev ett par sommaren 2021. I ett mejl till Ekstrabladet bekräftar han nu att han har haft en affär. 

– Jag har varit otrogen, vilket jag ångrar djupt. Jag ber förbehållningslöst om ursäkt till Alexandra som jag älskar innerligt och respekterar. Samma sak till hennes två söner som jag håller av något otroligt, säger han i mejlet. 

Nicolai Peitersen har bott kvar i Kina sedan han träffade Alexandra, men under sina besök i Köpehamn har han bott hemma hos grevinnan Alexandra. Han har med jämna tillfällen träffat hennes barn Nikolai, 23, och Felix, 20. 

– Jag ångrar den smärta jag har åsamkat. Jag hoppas de kan förlåta mig. 

Alexandra yngsta son greve Felix har investerat mer än en miljon kronor i Nicolai Peitersens affärsverksamhet.
Foto: CHRISTOPHERSEN/PPE/SIPA/ SHUTTERSTOCK

Sonens miljoninvestering

Nu framkommer det också att Alexandras son Felix har investerat över en miljon kronor i Nicolai Peitersens affärsverksamheter. Det bekräftar Helle von Wildenrath Løvgreen för Se og Hør

Enligt henne påverkas inte greve Felix investering av uppbrottet mellan grevinnan Alexandra och Nicolai Peitersen. 

– Nej, de två sakerna har ingenting med varandra att göra, säger hon och tillägger att det inte finns några planer på att kräva tillbaka investeringen. 

Grevinnan Alexandra har två skilsmässor bakom sig. Förra året berättade hon för BT om vad hon lärt sig av dem. 

– Det är en del av mig. Vi har alla fysiska och psykiska och mentala ärr – vissa mer än andra – och det är inte för att vi själva väljer dem. Ärren blir en del av en. Man tar dem vidare i livet. De har format mig och gjort mig klokare, säger grevinnan Alexandra till tidningen.

MÄNNEN I ALEXANDRAS LIV

PRINS JOACHIM

Paret gifte sig den 18 november 1995. Det blev ett sagobröllop, snön föll och det var gnistrande kallt. Den nordiska, råkalla vintern var en ny upplevelse för Hongkong-födda Alexandra. Men kärleken mellan prinsen och prinsessan var inte evig. I april 2005 gick deras skilsmässa igenom och Alexandra fick titeln grevinna av Frederiksborg. 


MARTIN JØRGENSEN

• Alexandra träffade den 14 år yngre stjärnfotografen ute i vimlet och kärleken drabbade de båda. De gifte sig, men efter sju år slutade äktenskapet med en krasch. Det visade sig att Jørgensen hade varit otrogen med programledaren Eva Harlou. 

– Det visade sig att det inte alls var mitt livs lycka, mitt livs kärlek, sa Alexandra då och ansökte om skilsmässan via nätet för att snabba på processen. 


TONY LINDKOLD

• I samband med grevinnan Alexandras flytt till lyxvillan i Charlottenlund träffades de båda. Den före detta säkerhetspolisen Tony Lindkold var då projektledare för hela flytten. De umgicks flitigt och Alexandra hann även med att presentera honom för sina söner. Men efter avslöjandet att Tony Lindkold är en dömd bedragare avslutade ex-prinsessan förhållandet.


NICOLAI PEITERSEN

• It-entrepenören kom från ett längre äktenskap med Esther Peitersen som han har två barn tillsammans med. Han är sedan länge verksam som affärsman i Kina, och Peitersens bror är gammal vän med Alexandra. Förhållandet blev offentligt sommaren 2021 men avslutades abrupt tidigare i veckan. Nu framkommer det att Nicolai Peitersen hade en annan kvinna i sitt liv. 

Ex-prinsessan Alexandra son Nikolai har debuterat – som modell.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.