Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför fastnade Melania för Donald: ”Båda är knubbiga”

Donald Trump och Melania Trump träffades på en kändisfest i slutet av 1990-talet.Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN
Melania Trumps föräldrar Amalija och Viktor Knavs.Foto: CHRIS KLEPONIS / POOL / EPA / TT

Melania ser Donald Trump som en fadersfigur och hon gifte sig med honom för att få skydd.

Det hävdar en gammal vän till USA:s första dam i en ny bok om presidentens kvinnor, skriver People.

Den tidigare fotomodellen Melania Trump träffade Donald Trump på en kändisfest i New York i slutet av 1990-talet. Några år senare gifte hon sig med den 24 år äldre affärsmannen.

Numera kan hon titulera sig USA:s första dam. En vändning som har inneburit ett ökat ansvar och som Melania Trump inte alltid är så glad över.

Samtidigt verkar Donald Trump ständigt vara i blåsväder på grund av sitt tidigare privatliv. En infekterad strid pågår med ex-porrstjärnan Stormy Daniels som säger sig ha haft en otrohetsaffär med Trump.

Melania ser Donald Trump som en fadersfigur

Nu har en bok släppts om just kvinnorna i presidentens liv. Författaren ska ha talat med en gammal vän till Melania Trump från hennes hemland Slovenien, rapporterar People.

– Allt handlar om makt och skydd, säger vännen i boken enligt tidningen. Jag tror att hon behövde en stark man, en fadersfigur.

I boken beskrivs Melania Trumps enkla uppväxt, där mamman jobbade på fabrik och pappan var chaufför. En vän till familjen ska ha sagt i slovensk tv att hon ”gifte sig med sin far”.

– Det skiljer bara några år i ålder mellan männen, och de liknar varandra. Båda är knubbiga, stridslystna och företagsamma. 

 

Melania Trumps föräldrar Amalija och Viktor Knavs.Foto: CHRIS KLEPONIS / POOL / EPA / TT

”De delar samma värderingar”

Melania Trump har själv jämfört sin pappa med Donald Trump i en intervju för ett par år sedan.

– De jobbar hårt, de är smarta och begåvade. De växte upp på helt olika platser men de delar samma värderingar och traditioner, har USA:s första dam sagt enligt People.

Melania Trumps talesperson Stephanie Grisham säger till tidningen att uttalandena i boken inte stämmer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.