Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Därför delar Therése, 30, sin ärliga bild på sin kropp

Foto: Montage
Foto: Privat

När Therése blev förälder tvingades hon att sluta hata sin kropp.

Som ett led i detta väljer hon nu att lägga upp ärliga bilder på sin kropp på Instagram.

–  Jag kan inte gå runt och hata mig själv. Jag ska kunna känna mig vacker och fin, säger hon. 

Therése Fjellström, 30, är mamma och kroppsaktivist. För tre år sedan fick hon sitt fjärde barn – och sin första dotter.

– Föräldraskap väcker många frågor. När min dotter föddes funderade jag mycket kring synen på min egen och kvinnors kroppar och hur jag för den synen vidare till mina barn och min dotter, säger hon.

Foto: Instagram/Privat

På sitt instagramkonto berättar Therése om sin vardag, smått som stort och ärligt och allt eftersom åren gått har även hennes kroppaktivism växt fram.

"Du får inte vara med för du är tjock"

Therése började hata sin kropp redan som femåring då hon började bli mobbad. Hon minns speciellt ett tillfälle då hon inte fick vara med och leka.

Foto: Instagram/Privat

– Du får inte vara med för du är för tjock!" sa en av pojkarna. Jag minns hur jag från den dagen alltid hatat min kropp och händelsen ärrade hela min barndoms- och tonårstid, skriver Therése i ett inlägg i sociala medier.

Samtidigt som hon hatat sin kropp har hon gått omkring halvnaken hemma för att det är bekvämt och hon växte upp med en mamma som inte dolde sin kropp.

Foto: Instagram/Privat

– Så när jag fick egna barn kände jag det här går inte, jag kan inte gå runt och hata mig själv. Jag ska kunna känna mig vacker och fin och även för att visa för mina barn att så här kan en kvinna se ut, säger hon.

"Man är för kritisk till sig själv"

I början funderade Therése mycket kring vad andra skulle tycka och tänka om hon lade ut bilder på sin kropp i sociala medier.

– Man är för kritisk till sig själv, men nu känner jag mer att "det här är jag". Jag har ingen smal tränad kropp, jag har hängande mage och bröst, bristningar och annat, men den här kroppen är min och jag är stolt, säger Therése.

I sociala medier möts hon framför allt av människor som är glada att se någon som sticker ut.

Foto: Instagram/Privat

– Det är ingen som blir förvånad om en modell lägger upp en bild på sin kropp för det är normen, men när jag gör det med min kropp så reagerar folk, säger hon.

Therése menar att det i dag finns alltför mycket fokus på att människor ska ha den perfekta kroppen och det perfekta livet.

– Det är som att alla ska ha ett redigerat yttre. Det här är mitt sätt att hantera det, att visa mig ocensurerat, säger hon.

"Lägger inte bara upp bilder på min kropp"

Samtidigt är Therése noga med att betona att det är just hennes sätt, att hon inte förväntar sig att alla ska visa upp sina kroppar. 

– Sedan lägger jag inte bara upp bilder på min kropp, säger hon och skrattar.

Foto: Instagram/Privat

Therése hoppas att hon inspirerar andra, vuxna såväl som barn, att förstå att alla kroppar är fina oavsett storlek och from.

– Jag pratar med mina barn om att alla människor är lika värda och även om tankarna väcktes kring min dotters födsel så tar både pojkar och flickor efter vuxna. Så jag vill att mina pojkar ska få en sund syn på kroppen, säger Therése.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!