Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför är Ulf Kristersson längre än Busch på bilden

På M:s och KD:s senaste kampanjfoto ser Ulf Kristerson längre ut än Ebba Busch – trots att det är tvärtom i verkligheten. Anledningen är en rulltrappa.
Foto: Moderaterna
Foto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

På M:s och KD:s senaste kampanjfoto ser Ulf Kristerson längre ut än Ebba Busch – trots att det är tvärtom i verkligheten.

Anledningen är en rulltrappa.

– Ulf Kristersson står på steget över Ebba Busch när bilden är tagen, säger Johan Hjelmstrand, pressekreterare hos Moderaterna, till Aftonbladet.

Moderaterna och Kristdemokraterna har börjat kampanja allt mer tillsammans. I ett nytt inlägg på Twitter gör de reklam för ett digitalt evenemang där de ska berätta varför de vill att Stefan Löfven ska sluta vara statsminister.

Men det finns en märklig sak med bilden. M-ledaren Ulf Kristersson ser nästan en dryg decimeter längre ut än sin kristdemokratiska kollega – trots att han egentligen är kortare.

Ebba Busch är 172 centimeter lång och Ulf Kristersson 169 centimeter.

Beror på en rulltrappa

Bilden har fått kommentarer på Twitter. ”Står Ebba på knä, eller Ulf på en pall?” skriver en användare.

Nej, svarar Moderaternas pressavdelning. Att Ulf Kristersson är längre beror på att han står steget framför henne i en rulltrappa.

– Jag har lyckats reda ut mysteriet. Bilden är tagen i en rulltrappa i riksdagen. Ulf Kristersson står på steget över Ebba Busch när bilden är tagen, säger Johan Hjelmstrand, pressekreterare hos Moderaterna, till Aftonbladet.

– De har den längd som respektive person har. Men när vi har zoomat in bilden så att den går att använda i sociala medier ser det kanske inte ut så.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.