Därför är du bäst, pappa!

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Pernilla Wahlgren, 46, artist, StockholmPappa: Hans Wahlgren, 77, SkådespelareVad är det bästa med din pappa? Han är världens bästa pappa. Kärleksfull, omtänksam och rolig. Dessutom är han världens roligaste, och det är av honom jag ärvt min fantastiska humor och min ödmjukhet. Han finns alltid där för mig, jag kan ringa honom när som helst på dygnet och han ställer alltid upp.Hur firar du honom i dag? Jag skickar en cyber-puss till honom eftersom han befinner sig i huset i Spanien.
Foto: Eero Hannukainen
Annie Lööf, 37, C-partiledarePappa: Hans-Göran Johansson, 56, VärnamoVad är det bästa med din pappa? Att han månar om familjen, alltid finns tillgänglig när man vill prata och att han alltid har stöttat mig. Både som barn och i vuxen ålder. Jag minns särskilt alla skidresor vi gjort tillsammans i svenska fjällen, han har bland annat lärt mig åka slalomskidor som liten.Hur firar du honom i dag? Han besöker mig faktiskt i Stockholm i helgen, så han firas med brunch och present.
Foto: Olle Sporrong/Anna Hållams
Linda Lampenius, 44, violinistPappa: Börje Lampenius, 92, kulturpersonlighetVad är det bästa med din pappa? Min far, Börje Lampenius, har alltid varit min idol. Han har varit en framgångsrik skådespelare, regissör och sångare sedan 40-talet, efter att ha krigat i Vinterkriget, Fortsättningskriget och Lapplandskriget. Han gick i pension som 80-åring. Min far fyller 93 om en månad. Han är fortfarande lika underhållande och rolig som han alltid varit. Älskar honom obeskrivligt mycket!Hur firar du honom i dag? Vi är i Thailand och kan tyvärr inte fira med våra pappor.
Foto: Maria Hansson/Privat
Jenny Kallur, 33, ex-friidrottarePappa: Anders kallur, 62, ex-NHL-proffsVad är det bästa med din pappa? Han har alltid funnits där, nu är han världens bästa morfar också. Han ställer upp och är barnvakt och är verkligen superbarnkär. Det är jätteroligt. I år blir det en extra dimension av fars dag eftersom det är min första med min son.Hur firar du honom i dag? Han är bortrest, så jag kommer inte att träffa honom. Jag får skicka ett snällt sms i stället.
Foto: Martina Huber
Emma Igelström, 34, ex-simmarePappa: Björn Igelström, 65,Vad är det bästa med din pappa? Det bästa är att han lever. Jag har varit pappas flicka sedan jag var 2 år. Han blev allvarligt skadad i en cykelolycka och låg medvetslös i tio veckor. Just i idrotten har han betytt väldigt mycket för mig men jag har aldrig känt någon press från honom.Hur firar du honom i dag? Jag kom precis hem från New York och ska resa vidare i morgon, men sedan kommer jag åka hem. Då ska jag fira både honom och mamma som har fyllt år.
Foto: Anders Ylander
Therese Sjögran, 37, fotbollsspelare, MalmöPappa: Christer Sjögran, 61, busschaufför, HarlösaVad är det bästa med din pappa? Han är en väldigt varm människa. Vi ses inte jätteofta men när vi väl ses är det alltid samma värme, han är väldigt bra på att se människorna han möter och sprida sin värme. Jag hängde mycket med honom när jag var liten. Han körde buss till Alperna och jag åkte med honom, bara han och jag. Han körde och jag hängde med. Det var även på kortare resor, jag var alltid med. Det var väl när jag var sex till tio ungefär. Det blev mycket bilfärjor. Jag kommer ihåg när vi var i Österrike, vi åkte skidor på dagarna och på kvällarna var det galej, då fick jag hänga med på det. Det var en rolig tid.Hur firar du honom i dag? Jag kommer nog inte att hinna träffa honom på söndag, men vi kommer säkert att prata i telefon. Men vi får fira vid ett senare tillfälle.
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån/Privat
Carin Hjulström, 51, författarePappa: Lennart Hjulström, 76Vad är det bästa med din pappa? Det bästa med min pappa är att jag kan prata om allt med honom och att han förstår. Vi pratar ständigt med varandra, har en pågående dialog om arbetet, relationer, kärlek, allt.Hur firar du honom i dag? Jag har redan smygfirat min pappa. Jag var i Stockholm i veckan och såg min pappa spela en fantastisk föreställning. Efteråt gick vi ut och åt en god middag tillsammans och pratade om hans föreställning och min bok.
Foto: Lennart Rehnman/Tommy Holl
Gry Forssell, 41, programledarePappa: Tomas Forssell, 63Vad är det bästa med din pappa? Pappa är omtänksam, snäll och rolig. Han har alltid visat att han älskar mig och behandlat mig med respekt.Hur firar du honom i dag? Han bor i Kalmar så jag kommer att ringa.
Foto: Robert Eklund
Linda Lindorff, 42, programledarePappa: Mårten Isaksson, 70Vad är det bästa med din pappa? Jag älskar min pappa av så många anledningar - han är verkligen världens bästa pappa. Han är oerhört generös, kärleksfull, smart och hjälpsam. Det finns inget han inte gör för sina barn. Han har alltid varit min hjälte.Hur firar du honom i dag? Min pappa och mamma bor ju i Lappland så mamma hjälper mig att fira pappa med långfärdsskridskor och god middag. Men det finns ju en pappa till att fira - min man! Jag och barnen uppvaktar med nybakta scones, kärleksbrev och fina teckningar på morgonen, sedan lunch på restaurang.
Foto: Robert Eklund/Privat
Malena Ernman, 44, operasångerskaPappa: Lars Ernman, 71Vad är det bästa med din pappa? Min pappa är en hjälte. Han har aldrig brytt sig om sig själv. Han har ägnat all sin tid åt sin familj. Nu är han pensionär i Sandviken och ägnar sin tid åt att hjälpa flyktingar och papperslösa. Han har svenskundervisning hemma i köket och övningskör och hjälper dem med körkort.Hur firar du honom i dag? Jag ringer. Mamma brukar påminna mig... Jag är värdelös på att fira högtidsdagar och sånt!
Foto: Robert Eklund
Anna Lallerstedt, 36, krögarePappa: Erik Lallerstedt, 68, mästerkockVad är det bästa med din pappa? Det finns mycket som är bra med honom. Han är storsint och så snäll. Han kan vara världens största buffel, men det är få som ställer upp som honom när det verkligen gäller, då finns han alltid där.Hur firar du honom i dag? Det har jag försökt att få ur honom också. De är borta och jag har inte fått något vettigt svar. Om han kommer hem kommer vi nog att gå till Ulla Winbladh och äta, det brukar vi göra.
Anja Lundqvist, 43, skådespelerskaPappa: Lennart LundqvistVad är det bästa med din pappa? Att han var en så lekfull pappa när jag var liten, och hans rörliga snabba intellekt. När jag gick i ettan eller tvåan anordnade han bland annat val på skolan. Man kunde rösta på hjärter- eller spaderpartiet. Spaderpartiet vill ha asfalt över hela skolgården, det andra ville ha fler lekställningar.Hur firar du honom i dag? Jag ska ringa och gratta honom till att han har en så fantastisk dotter. Ha, ha!
Frida Hansdotter, 28, alpin skidåkarePappa: Hans Johansson, 59Vad är det bästa med din pappa? Min pappa betyder otroligt mycket för mig. Han finns alltid där för mig. Han stöttar, peppar och ger mig bra råd. Han är världens bästa pappa!Hur firar du honom i dag? Jag befinner mig i norra Sverige för träning inför världscups-premiären i slalom som är nästa helg i finska Levi, så jag får fira "pappsen" när jag kommer hem!
Valentina Lizana Wallner, 24, hockeymålvakt, SolnaPappa: HoracioVad är det bästa med din pappa? Det bästa är att han låter mig göra det jag tycker om och älskar - att spela hockey. När man var liten och spelade med killar förstod man inte att man var rätt ensam som tjej. Men han var alltid där och sa "du är minst lika bra som grabbarna".Hur firar du honom i dag? Jag hade tänkt att åka hem till honom med en present från mig och min bror. Han är från Chile så det blir nog chilenskt vin.
Elisabeth Massi Fritz, 47, brottmålsadvokatPappa: Jean Massi, 75Vad är det bästa med din pappa? Det bästa med min pappa är att han har ett så gott hjärta. Han är snäll, omtänksam och ställer alltid upp när jag behöver hjälp. Han har också humor. När han sparkade boll med mina barn, försökte han dribbla bollen men ramlade och skadade sig. När släkten frågade vad han råkat ut för, svarade han bara glatt att han hade en fotbollsskada. Han älskar sina barn och barnbarn och gör allt för dem. Han är 75 år.Hur firar du honom i dag? Jag ska fira min pappa med blommor, tårta och någon teknisk present, för han älskar tekniska saker och gärna det allra senaste.
Foto: Elisabeth Ohlson W
Erica Johansson, 40, friidrottare, GöteborgPappa: Eric Johansson, 85Vad är det bästa med din pappa? Min pappa är fantastisk! Han har alltid ställt upp för oss och hjälpt till här hemma. Han klipper gräset och tar in utemöblerna fast han är 85 år gammal. Han har alltid tid för oss här hemma.Hur firar du honom i dag? Jag ska vara lika närvarande som han är. Vi har nog ingen fest utan det blir nog lite kaffe och fika. Kanske en liten present också, vad man nu kan komma på.
Foto: Erica Johansson
Ebba von Sydow, 31, journalistPappa: Oscar von Sydow, 64Vad är det bästa med din pappa? Jag kan inte säga en sak som är bäst med min pappa. Han är den mest stöttande, lojala, roliga pappan man kan tänka sig. Han är vår sambandscentral. Det är han som ständigt håller sig uppdaterad på vad vi alla sykon med barn och familj gör.Hur firar du honom i dag? Vi kommer nog fira honom ordentligt när vi ses allihop i Sälen över jul och nyår.
Foto: Resumé
1 / 18

Pappa, pappa, pappa!

Det spelar ingen roll om det var tio eller sjuttio år sen du slutade ropa så där. Pappa är alltid pappa.

Du och din far har er historia.

Här berättar 17 kända kvinnor sin. Grattis på fars dag, alla pappor!

Enkät: Magnus Andersson, Maria Brander, johanna Cardell, Josefine Elfström, Henrik Högström, Mattias Larsson, David Lillemägi, Amanda Redin, Petter Östman.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.