Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Danskt fartyg har lämnat över döda pirater

Foto: PETROS KARADJIAS / AP TT NYHETSBYRÅN

Kvarlevorna av fyra pirater som sköts ihjäl i eldstrid med danska militärer för två månader sedan har nu har lämnats över till myndigheter i Nigeria, meddelar det danska försvaret.

Kropparna har legat undanstuvade på fregatten Esbern Snare sedan striderna den 24 november, då piraterna angrep fartyget i Guineabukten med följden att flera av dem sköts till döds. Det rådde sedan stor oklarhet i var männen kom ifrån och vems ansvar det var att begrava dem.

Överlämningen skedde till sjöss, då två av fregattens gummibåtar transporterade kropparna till ett nigerianskt fartyg, där alla relevanta handlingar också skrevs under.

Ytterligare fyra pirater tillfångatogs. Tre av dem släpptes senare, men en fjärde fördes till Danmark, där han sitter häktad misstänkt för mordförsök på danska militärer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.