Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Danska tågen
rullar igen

Tågtrafiken över den tysk-danska gränsen kommer att återupptas under torsdagen, åtminstone via gränsorten Padborg på Jylland, uppger tågbolaget DSB. Inga tågvagnar tillåts dock på färjorna som landar i Rødby på Lolland.

Det var i Rødby som hundratals flyktingar på onsdagen första vägrade stiga av tåg som ankommit från Tyskland. De ville i stället fortsätta resan till Sverige.

Omkring 100 flyktingar lät sig dock registreras av danska myndigheter, medan cirka 240 steg av tåget utan att polisen ingrep.

– Vart de tagit vägen vet jag inte. Jag tror att de plockades upp av privatpersoner i bilar eller fortsatte med taxi, säger polisen John Andersen till nyhetsbyrån Ritzau.

Malmöpolisen uppger för TT att tre personer har gripits vid Öresundsbron under natten. De misstänks för människosmuggling efter att ha tagit med sig flyktingar från Danmark i bilar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.