Danska kungahusets kamp för sin existens

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary, här med dottern Isabella, har en tuff uppgift framför sig när de ska navigera sig fram genom kritiken i sociala medier.
Foto: UTRECHT ROBIN/ABACA/STELLA PICTURES

Premium: Drottning Margrethes danska kungahus är populärt och väl förankrat i folksjälen. 

Men i takt med att debattklimatet i sociala medier blir hårdare måste drottningen och hennes efterföljare vara på sin vakt.  

Redan nu kämpar man för sin existens – och värre lär det blir framöver. 

– De måste vara otroligt vaksamma så att de inte hamnar i en ”shitstorm”, säger kungahusexperten Lars Hovbakke Sørensen till Se og Hør.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Här offrar de till asagudar: ”Hell vättar och dvärgar”

Premium: Räv och Birka lämnar radhuslivet för att fira höstblot

Kan min penis bli några centimeter längre?

Premium: Sexologen: ”Fördelar med en mindre” • Tricket för att framhäva könet

Kungligt krismöte – om prinsessan Märtha Louise

Premium: Uppgifter: Handlar om prinsesstiteln