Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dansk polis sköt mot svenska bilar

Senaste nyhetsklippen från Expressen.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Dansk polis avlossade flera skott mot två svenskregistrerade bilar runt Själlandsbron i Köpenhamn, enligt Ekstrabladet. 

Själlandsbron är för närvarande stängd efter skottlossningen. Det finns fortfarande lite information om händelsen, men skotten avlossades vid 05.31 på söndagsmorgonen och fyra personer ska vara gripna. 

– Vi har jagat två bilar från Sverige, säger polisen Esben Godiksen till Ekstra Bladet.

Köpenhamnspolisen berättar att två personer försökte fly till fots från den ena bilen, men kunde snabbt gripas av poliserna på plats. 

Under natten till söndag larmade polisen i Helsingborg angående ett rån. En bil ska då ha blivit tillgripen, den bilen stoppades senare i Danmark av dansk polis. 

– Vi hade ett rån i centrala Helsingborg där en målsägande, en man, blir tvingad att ge ifrån sig sin bil. Vi larmar sedan ut den här bilen i Skåne och dansk polis, berättar polisen Sara Andersson. 

En stund efter larmet ringde Öresundsbron och bekräftade att bilen i fråga kört över till Danmark. Då tar man förnyad kontakt med dansk polis och informerar att den är på väg åt deras håll. 

Enligt Aftonbladet är bilen från Helsingborg en av de två bilarna som besköts i Danmark och enligt Köpenhamnspolisen misstänks även den andra bilen vara kopplad till rånet. 

– Det finns ett samband som vi undersöker, säger Esben Godiksen till Ekstrabladet. 

VET DU MER? HAR DU BILDER?

• Kontakta Expressen på tipsa@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 0790643643

• Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.