Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dansk kvinna hittad död i kylskåp – pojkvän häktad

Det danska paret befann sig vid tiden för det misstänkta mordet i staden Mandelieu-la-Napoule, på Franska rivieran.
Foto: Liligraphie / COLOURBOX / COLOURBOX

En 30-årig dansk kvinna har hittats död i ett kylskåp i södra Frankrike. 

Kvinnans pojkvän, en 30-årig dansk IT-entreprenör, har häktats misstänkt för mordet, enligt uppgifter till Ekstra Bladet.

I parets villa hittade polisen flera laddade vapen, kokain och hasch – och en död hund.

Den 30-åriga danskans kvarlevor hittades i ett kylskåp i på Franska rivieran under helgen. 

I kylskåpet låg även en död hund.

Hennes pojkvän, en 31-årig dansk man, är häktad för mordet, enligt uppgifter till Ekstra Bladet

Polisen ska, enligt tidningen, ha uppmärksammats på den misstänkte mannen av två bekanta till honom, som han bett om hjälp att köra ett kylskåp till soptippen. 31-åringen ska ha berättat för dem att han dödat en hund. 

De två bekanta ska ha reagerat på en dålig lukt, som fick dem att bryta upp hänglåset på kylskåpet. Där möttes de av den makabra synen av inte bara en död hund – utan även den 30-åriga kvinnans kropp.

– Offret är inte formellt identifierat, men obduktionen tyder på att hon är den misstänktes hustru, säger talespersoner för åklagaren. De betonar att ytterligare utredningar görs, skriver Jyllands-Posten. 

Enligt franska medier ska obduktionen av kvinnan ha visat att hon blivit skjuten i huvudet, skriver Ekstra Bladet.

Bor på fashionabel adress i Köpenhamn

Det danska paret befann sig vid tiden för det misstänkta mordet i staden Mandelieu-la-Napoule, nära Antibes i södra Frankrike. De har även ett hem på en adress i en relativt fashionabel fastighet i centrala Köpenhamn.

Enligt uppgifter till Ekstra Bladet har den 31-årige mordmisstänkte mannen en karriär som IT-entreprenör, och han har flera företag registrerade i sitt namn.

Mannen ska ha gripits tidigt på söndagen, efter att polisen övervakat parets bostad i Mandelieu-la-Napoule. Han ställdes inför en domare under tisdagen, skriver Jyllands-Posten. 

Det är inte känt hur mannen förhåller sig till misstankarna. I ett förhör gav han inga förklaringar, säger åklagarmyndigheten till AFP, enligt Ekstra Bladet.

Polisen säger att en mentalundersökning av den åtalade inte har funnit några bevis för att han inte kan ställas inför rätta, skriver Jyllands-Posten.

Den åtalade ska tidigare vara känd av myndigheter på grund av djurplågeri, uppger Berlingske.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.