Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Halloweensmink skapade panik på sjukhuset

Halloween – därför firar vi denna högtid.
Jai Fears hade sminkat sig läskigt för en fotografering.Foto: SKÄRMDUMP/FACEBOOK / SKÄRMDUMP/FACEBOOK
Jai Fears jobbar som bakgrundsdansare.Foto: SKÄRMDUMP/FACEBOOK / SKÄRMDUMP/FACEBOOK
Jai Fears med sitt läskiga halloweensmink.Foto: SKÄRMDUMP/FACEBOOK / SKÄRMDUMP/FACEBOOK

Jai Fears åkte in till sjukhuset efter att ha fått en panikattack.

Men i stället uppstod panik på sjukhuset när personalen trodde att hon hade varit med om en allvarlig olycka – på grund av hennes halloweensmink, skriver Fox News.

Bakgrundsdansaren Jai Fears, från delstaten Michigan i USA, skulle fotograferas för ett märke med halloweensmink och hade därför en läskig sminkning.

Under fotograferingen fick Jai Fears en panikattack och skyndades därför till sjukhus. Väl på sjukhuset misstog sjukhuspersonalen hennes halloweensmink för att vara äkta och trodde att hon var allvarligt skadad.

Personalen trodde att hennes skador var så pass allvarliga att de gick upp i hög beredskap.

– De sa ”hon måste förberedas för trauma” och ”hon är förmodligen på väg att få en chock, ingenting hon gör är vettigt”, säger Jai Fears till Fox News.

Sa inget till personalen

Jai Fears är van vid att bära mycket smink och har bland annat turnérat som bakgrundsdansare åt Aretha Franklin och sångaren Charlie Wilson.

Just denna sminkning hade tagit Jai Fears tre timmar att få klar och dansaren förklarar att hon medvetet inte informerade sjukhuspersonalen om att det stora såret i ansiktet var fejk. Hon förutsatte att de skulle se det på egen hand.

– De borde veta det! Så nej, jag sa ingenting eftersom jag tog för givet att de skulle se att det var fejk, säger Jai Fears till Fox News.

Samma dag skickades Jai Fears hem från sjukhuset och hon skrev sedan ett inlägg på Facebook där hon skrattade åt den dramatiska händelsen – men betonade samtidigt att ångest inte är någonting att skämta om.

”Låt mig bara säga att ångest inte är ett skämt eller något att skratta åt. I dag uppstod en allvarlig situation vid ett konstigt tillfälle”, skriver hon på Facebook enligt Fox News.

”Akuten är ingen plats för roligheter”

Sjukhuset som Jai Fears åkte till kommenterar inte enskilda fall, men skriver i ett uttalande till Fox News: 

”Akutmottagningen är ingen plats för roligheter och lekar. De får se många patienter med svåra skador där liv står på spel. Läkare måste fokusera på de patienter som har verkliga skador”.