Danielsson: "Vi jobbar sju dagar i veckan"

Anders Danielsson.

Antalet asylsökande flyktingar som kommer till Sverige är rekordstort.

Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson menar att myndigheten står inför stora utmaningar.

– Vi jobbar sju dagar i veckan, vi jobbar i skift, säger han i Bar & Politik.

Enligt Migrationsverkets prognos som presenterades nyligen kan 95 000 personer komma att söka asyl i Sverige nästa år.

Och det handlar inte om någon tillfällig topp.

Vissa kommuner i landet tar knappt emot några flyktingar alls medan andra tar emot desto fler. För ett par veckor sedan gick Stefan Löfven ut och sa att det kan komma att införas straffavgifter för de kommuner som inte tar emot flyktingar.

Anders Danielsson, generaldirektör på Migrationsverket, medger att situationen är tuff och att de arbetar dygnet runt på myndigheten.

– Vi jobbar sju dagar i veckan, vi jobbar i skift, säger Anders Danilsson i Bar & Politik.

– Om vi har det uppdraget, att värna asylrätten ska vi också göra vårt yttersta för att göra det, fortsätter Anders Danielsson i Bar & Politik.

"Välkomnar diskussionen"

Expressens chef för ledarredaktionen, Anna Dahlberg, har tidigare skrivit en ledare om nivån på flyktingarna och att det borde diskuteras mer.

– Jag välkomnar diskussionen. Att den hamnat där den hör hemma hos politikerna och inte hos oss. Vad gör vi med den 20 001:e personen som kommer om vi talar nivå? Europas stater måste komma överens om asylpolitiken, säger Anders Danielsson i Bar & Politik.

I programmet fick han också frågor om Bert Karlsson som varje månad skickar fakturor på 829 000 kronor för sina flyktingboenden.

– Jag har tagit initiativ till att staten borde bygga mer. Det byggs inte många bostäder i dag för de med lägre inkomster, säger Anders Danielsson.

Han påpekar att det finns gränser hur mycket företagarna kan fakturera och att de gör kvalitetskontroller på boendena.

– Kan de göra vinster på det så lycka till, säger Anders Danielsson i Bar & Politik.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.