"Läsa är oerhört viktigt. Kan vi dela det äventyret med våra barn är det fantastiskt", säger prins Daniel. Foto: Anna-Karin Nilsson"Läsa är oerhört viktigt. Kan vi dela det äventyret med våra barn är det fantastiskt", säger prins Daniel. Foto: Anna-Karin Nilsson

"Läsa är oerhört viktigt. Kan vi dela det äventyret med våra barn är det fantastiskt", säger prins Daniel.

 Foto: Anna-Karin Nilsson
Prins Daniel på barnboksutställningen på Nordiska ambassaderna i Berlin. Foto: Anna-Karin NilssonPrins Daniel på barnboksutställningen på Nordiska ambassaderna i Berlin. Foto: Anna-Karin Nilsson

Prins Daniel på barnboksutställningen på Nordiska ambassaderna i Berlin.

 Foto: Anna-Karin Nilsson
Victoria och prins Oscar stannade hemma. Foto: Kate Gabor/KungahusetVictoria och prins Oscar stannade hemma. Foto: Kate Gabor/Kungahuset

Victoria och prins Oscar stannade hemma.

 Foto: Kate Gabor/Kungahuset
Prinsessan Estelle är bekant med de flesta barnboksfigurerna. Foto: Charles Hammarsten / Ibl Bildbyr / IBL BILDBYRÅ/IBL IBLPrinsessan Estelle är bekant med de flesta barnboksfigurerna. Foto: Charles Hammarsten / Ibl Bildbyr / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL

Prinsessan Estelle är bekant med de flesta barnboksfigurerna.

 Foto: Charles Hammarsten / Ibl Bildbyr / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL

Daniel: "Varje gång vi läser ser jag glädjen"

Publicerad

Berlin. En prins på vift!

Här passar Daniel på att ta lite pappaledigt från prins Oscar - med en barnboksutställning.

– Varje gång vi läser en bok ser jag glädjen i min dotters ögon, berättar han.

Det var den 2 mars som prins Oscar kom till världen. Sedan dess har både prins Daniel och kronprinsessan Victoria varit föräldralediga. Daniel började smygjobba lite i förra veckan när han var i Norrköping med sitt Prins Daniel Fellowship och nu i kväll hade han lämnat Sverige för officiella plikter i Tyskland.

Prins Daniel var hedersgäst

Prins Daniel var hedersgäst på Nordiska ambassaderna i Berlin - Felleshuset - en samlingsplats för nordiska ambassaderna. Här har en barnboksutställning byggts upp med några av våra numera mest folkkära barnboksfigurer, Lasse-Majas Detektivbyrå, Pettson och Findus och Mamma Mu.

Prins Daniel: "Läsa är oerhört viktigt"

"Frech, wild & wunderbar - schwedische Kinderbuchwelten", "Busig, vild och underbar - svenska barnboksvärldar" på Nordiska ambassaderna i Berlin. Det är en utställning där barnen själva kan gå in i de olika barnboksfigurernas värld - exempelvis prova att sitta inne på de unga detektivernas kontor i Lasse-Majas detektivbyrå.

– Läsa är oerhört viktigt. Kan vi dela det äventyret med våra barn är det fantastiskt, berättar Daniel.

Prins Oscar och prinsessan Estelle var hemma

Daniel som hade lämnat både lillprinsen Oscar och prinsessan Estelle hemma fick en guidad tur genom barnboksvärlden och döma av prinsens kommentarer är alla barnboksfigurerna återkommande på Haga slott för prinsessan Estelle.

Prins Daniel blir nu kvar i Tyskland för att vara med på Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprograms resa i Tyskland. Bland andra projektets styrgruppsordförande Marcus Wallenberg är med på resan. Prins Daniel deltar som projektets hedersordförande.

Middag med ambassadören

– För exportberoende länder som Tyskland och Sverige är vikten av innovation och förnyelse stor. Det är genom detta som vi kommer kunna försvara och utveckla våra näringsliv, säger Marcus Wallenberg, projektets ordförande, i ett pressmeddelande inför resan.

Sent går startade andra delen av prins Daniels resa med en middag med svenske ambassadören Lars Danielsson som värd.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag