Prins Carl Philip och Daniel kommer ha det lite kyligare hemma under lördagskvällen. Foto: All over press och Scanpix
Prins Carl Philip och Daniel kommer ha det lite kyligare hemma under lördagskvällen. Foto: All over press och Scanpix

Daniel och Carl Philip utmanar varandra

Publicerad

Kronprinsessan Victoria och lilla Estelle får räkna med en kyligare kväll än normalt på Haga.

Prinsarna Daniel och Carl Philip har nämligen utmanat varandra att sänka inomhustemperaturen – för att stödja Earth hour.

Dessutom släcks fasadbelysningen på flera av de kungliga slotten.

Hovet har beslutat sig för att dra sitt stå till stacken för Världsnaturfondens globala klimatmanifestation Earth hour.

Därför släcker man ned fasadbelysningen på det kungliga slottet i Stockholm, Drottningholms slott, Kina slott, Gripsholms slott och Rosendals slott mellan klockan 20.30 och 21.30 på lördagskvällen.

"Ska vara lite rolig"

Prins Daniel och prins Carl Philip går ett steg längre och har utmanat varandra att sänka inomhustemperaturen.

– Hela Earth hour i år bygger på ett utmaningssystem, att man ska göra något mer än att bara släcka den här timmen – åka kommunalt eller källsortera. Utmaningen ska vara lite rolig också, säger Marie von Zeipel, pressekreterare på Världsnaturfonden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag